2018 POMEM başvuruları ne zaman yapılacak? Önlisans mezunları POMEM'e başvurabilecek mi?

10 Sep 2018 |

2018 POMEM başvuruları ne zaman yapılacak? Önlisans mezunları POMEM'e başvurabilecek mi?

POMEM başvuruları artık önlisans mezunları tarafından da yakından takip edilecek. Resmi Gazete'deki değişiklike, daha önceden sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği

POMEM başvuruları artık önlisans mezunları tarafından da yakından takip edilecek. Resmi Gazete'deki değişiklike, daha önceden sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen vatan dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların başvuru edebildiği POMEM'lere artık önlisans mezunları da başvuruda bulunabilecek.

POMEM'lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı, yekün kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek.

2018 POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bu gelişmelerden sonra 2018 POMEM başvuruları da gündeme geldi. Yetkililerden başvuru tarihleriyle ilgili bir bilgilendirme gelmedi. POMEM başvuru tarihleri Polis Akademisi'nin resmi sayfası olan https://www.pa.edu.tr/duyurular.html adresi üzerinden duyuruluyor.

POMEM MÜLAKATLARI HAKKINDA

Mülakat imtihan komisyonu, Bakanlık onayı ile başvuru kabul komisyonu Başkanlıkta Başkanın, polis eğitim kurumlarında kuruluş müdürünün onayı ile belirlenecek.

Mülakat imtihan komisyonu, birinci veya ikinci derslik güvenlik müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde güvenlik müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir şahıs ve Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşacak.