En Az Lise Mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Olacak mı ?

09 Sep 2018 |

En Az Lise Mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Olacak mı ?

çişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan ve iç güvenlik konusunda durmadan çalışmalarına devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık kadroları için polis öğrencisi alımları gerçekleştirmekte

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan ve iç güvenlik konusunda durmadan çalışmalarına devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık kadroları için polis öğrencisi alımları gerçekleştirmekte olup polis alımları PMYO, POMEM, PAEM kapsamında yapılmaktadır.

Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğünün en seçkin sınıflarından bir tanesi Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfıdır. PÖH alımı ilanları yayımlandığında yurt geneli geniş yankı uyandırmakta ve adaylar yoğun ilgi göstermektedir. Peki 2018 yılında yeni dönemde EGM Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapacak mı? En az lise mezunu PÖH alımları olacak mı?

PÖH ALIMLARI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü için PÖH alımları en son 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve 20 ile 21. dönem POMEM alımları normal polis memuru sınıfı için yapıldı. Bu sebepten dolayı 22. dönem alımlarının büyük bir ihtimal ile PÖH sınıfı için yapılması beklenmektedir.
LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK Mİ?

Peki adayların en merak ettiği sorulardan bir tanesi olan lise mezunları PÖH alımların başvurabilecek mi sorusunun yanıtı nedir? PÖH alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. PÖH alımlarına ön lisans mezunları kesin olarak başvurabilecektir, ancak bir karar çıkartılarak lise mezunlarının da başvuru yapabilmelerine olanak sağlanabilir.

Yeni dönemde PÖH alımının yapılacağı tahmin edilmektedir fakat Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman yapılacak, kaç kişilik alımlar olacak henüz bir bilgi yok olduğundan ilk haberdar olmak isterseniz aşağıdaki linklerden bizleri takip edebilirsiniz.