PÖH alım 2017 ne zaman

09 Eyl 2018 |

PÖH alım 2017 ne zaman

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezun Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapacak mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezun Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapacak mı? PÖH alımları ne zaman yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. Şu anda 20. dönem POMEM eğitimleri sürerken 21. dönem başvuruları tamamlandı ve önceki dönemden kalan adayların da eğitimleri devam ediyor. Eğer POMEM okullarında boşluk varsa 10 bin kişilik PÖH alımı bu sene yapılabilir fakat yoksa Polis Özel Harekat PÖH alımları seneye sarkabilir. Polis maaşları hesaplanırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis şeklinde maaşlar hesaplanmaz.

EN AZ LİSE MEZUNU PÖH ALINACAK MI?

Buna göre POMEM başvuru şartı bilindiği üzere en az ön lisans seviyesine düşürüldü ancak PÖH sınıfı önemli bir birlik olduğu için çok fazla adayın başvurması ve en iyilerinin seçilebilmesi istenilebilir. Bu yüzden yeni dönemde alımlar yine askerlik şartsız, KPSS şartsız ve en az lise mezuniyeti üzerinden yapılabilir. Tabi bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama yok.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. Şu anda 20. dönem POMEM eğitimleri sürerken 21. dönem başvuruları tamamlandı ve önceki dönemden kalan adayların da eğitimleri devam ediyor. Eğer POMEM okullarında boşluk varsa 10 bin kişilik PÖH alımı bu sene yapılabilir fakat yoksa Polis Özel Harekat PÖH alımları seneye sarkabilir.

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

ç) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,


2016 POLİS MAAŞLARI

Polis maaşları hesaplanırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis şeklinde maaşlar hesaplanmaz. Özel harekatçı bir polisin maaşı ile normal polisin maaşı aynıdır. Ya da çevik kuvvet polisi ile trafik polisinin maaşı aynıdır. Ancak aldıkları görev tazminatları farklıdır. Batıda görev yapan polis görev tazminatı olarak 100 TL alırken, doğuda görev yapan polis 400-500 TL kadar bir görev tazminatı alır. Ya da doğuda görev yapan bir özel harekat polisi ortalama 1000 TL görev tazminatı alır.

Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL

ÖZEL HAREKATÇI NASIL OLUNUR?

Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz. Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.