PÖH Alımını Bekleyen Adayları Sevindiren Olay

09 Sep 2018 |

PÖH Alımını Bekleyen Adayları Sevindiren Olay

Kasım ayında yayımlanan jandarma uzman erbaş alımı ile bekçi alım ilanlarının yeni dönem PÖH alımına etkisi.

Kasım ayında yayımlanan jandarma uzman erbaş alımı ile bekçi alım ilanlarının yeni dönem PÖH alımına etkisi.

Askerliğini yapan-yapmayan on binlerce aday, büyük bir heyecan ve merakla polis özel harekat alımını bekliyor. PÖH alımlarının yapılacağı tarih konusunda resmi kaynaklardan henüz net bir açıklama gelmedi. Ancak alımların 2018 yılının ilk döneminde yapılması planlanıyor. PÖH alım ilanı beklenirken JÖH ve bekçi alımları yapılıyor ve lise mezunu adaylar bu alımlara da yoğun şekilde ilgi gösteriyor.

JÖH Alımı

25 Ağustos günü yayımlanan KHK ile jandarma uzman erbaş alımında istenen terhis şartı kaldırılmış ve 25 olan yaş şartı 27'ye yükseltilmişti. Şartların bu şekilde esnetilmesi sonucu uzman erbaş olmak için on binlerce aday başvuru yaptı. nitekim Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamada, yoğun başvuru olduğu ve bu nedenle çok sayıda adayın daha sonra mülakata çağrılacağı belirtildi. JÖH alımında net bir sayı yok, ancak Bakan Süleyman Soylu, daha önce yaptığı açıklamasında 3200 uzman erbaş alımının yapılacğaını söylemişti. Ancak bu sayının tamamının bu alımda yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Bekçi Alımları

Ülke genelinde birçok Valilik, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu bekçi alımı yaptı ve yapmaya devam ediyor. 10 binden fazla bekçi alımı yapılıyor ve bu sayının 30 bini geçeceği geçtiğimiz gün açıklanmıştı.

İki Alımın PÖH Alımına Etkisi

JÖH ve bekçi alımına başvuru yapan adaylar, PÖH alımı başvuru şartlarını da taşıyor. Bu alımların PÖH alımından önce tamamlanması durumunda bekçi olacak 30 bin kişi ile uzman erbaş olacak en az 2-3 bin kişi PÖH alımına başvurmayacak. (Bekçi ve JÖH olarak göreve başlayacaklar) Bu da PÖH alımında başvuru sayısının düşmesine ve PÖH alımında adayların şanslarının artmasına olumlu şekilde etki edecek.

PÖH alımında da sayının yüksek tutulması durumunda fiziki yeterliliği geçen adayların önceki alıma göre sözlü mülakatta şansı daha da artacak.