2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimine Katılacak Adayların Dikkatine!!

20 Eki 2021 |

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimine Katılacak Adayların Dikkatine!!

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimine Katılacak Adayların Dikkatine...


Polis akademisinin son duyurusuna göre çarşı ve mahalle bekçiliği eğitim alacak adayların planlaması duyurusu yapıldı ...

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı sonrası sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması işlemleri tamamlanarak atamaları yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimi alacak adayların planlaması yapılmış olup, konuya ilişkin açıklama e-devlet şifresi ile öğrenilebilecektir.



BEKÇİ EĞİTİMİ HAKKINDA KISA BİLGİ PAYLAŞALIM...

Yazılı sınavlardan başarılı olan ve mülakatları başarıyla beklentileri karşılayan adaylar bekçi olmayı hak kazanır.
Bekçi olmayı hak kazanan adaylar eğitime davet edilir.Eğitime davet edilen adaylara POMEM tarafından eğitim verilir.
Eğitim sürecinde adaylara; ihtiyaç duydukları üniforma, palaska, kılıf ve benzeri tüm teçhizatlar POMEM tarafından tahsis edilir.Eğitim süresince resmi kıyafet giyilmez.

Eğitimde kullanılacak kıyafetler eğitim veren merkezin belirlediği kıyafetler kullanılır.Hangi kıyafetlerin kullanılacağı eğitim birimi aranılarak bilgi edinilmesi en doğrusu olacaktır.

Bekçi adaylarının POMEM eğitim merkezlerinde üç temel unsur üzerinde durulur.

1-Genel mesleki bilgiler
2-Meslek mevzuatı
3-Silah ve atış bilgisidir.

Eğitimin iki haftasında adaylara, genel mesleki bilgiler üzerine eğitim verilir. Bu iki haftalık sürecin ardından mevzuat bilgileri ve silah eğitimleri başlanır.
Mevzuat eğitimi sürecinde adaylara, bekçilerin görev alanları ve yetkileri, görev ve sorumlulukları, karşılaştıkları olağan ve olağan dışı durumlara vermeleri gereken tepki gibi konularda eğitim verilir.
Eğitim yaklaşık 30-35 günlük bir zamanı kapsar.Eğitimde devamlılık zorunludur. Mazeretsiz eğitime katılamayan adayların Bekçi olma şansı kaybolur...

EĞİTİMİ HAK KAZANAN ADAYLARA https://www.pomemkurslari.com OLARAK BAŞARILAR DİLERİZ...