2020'de 60 Bin Personel Alımı Yapılacak

10 Oca 2020 |

2020'de 60 Bin Personel Alımı Yapılacak

2020 yılında polis bekçi alımları ne zaman olacak

2020 plan bütçe görüşmelerinde 60 bin kamu personeli alınacağı onaylanmıştı. Lise, Önlisans ve Lisans eğitim düzeylerinde eğitimlerini tamamlayan adaylar Kamu Personeli Seçme sınavlarından aldıkları puanlar ile kamu kurumlarına gerek, ÖSYM üzerinden açıklanan merkezi atamalar ile gerek kurumların açıkladığı ilanlara başvuru yapmaya başladı. Bu bağlamda yeni ilan edilecek olan memur alımlarının hangileri olduğunu merak etmektedirler. 2020 yılında 60 bin personel alım ilanı bekleniyor. Bunlardan bir kısmı Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı ve POMEM alımı ilanlarıdır.


2020 BEKÇİ ALIMI;

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı ilçelerde ve köylerde bekçi alımları yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Polis Akademisi Başkanlığı 2019/2. dönem alımlara ait mülakat sonuçlarını açıkladı. Asıl ve yedek sıradan atanmaya hak kazanan adaylar için yakın bir tarihte belirlenen eğitim şube müdürlüklerinde temel eğitimler planlanacak. Buna göre eğitimlerin ardından belirlenen yerlerde görevlendirilmeleri gerçekleştirilecek. 2020 bekçi alımları da yakın zamanda planlanabilir. Bu bağlamda beklenen sayısı ise 8 bin olarak ifade edilmektedir. 



2020 POLİS ALIMLARI;

EGM Polis alımları için 2020 yılında ne zaman başvuru alacak? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Polis Özel Harekat alımlarının dışarıdan olmayacağını ifade etti. Buna göre 2019 yılında 500 kadın PÖH alımı gerçekleştirildi. Üniversite mezunları arasından ve lise mezunları arasından 2020 yılında POMEM, PAEM, PMYO, komiser yardımcısı olarak yaklaşık 17 bin polis memuru alımı için gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.


JANDARMA GÜVEN MASASI KADIN ALIMI YAPILACAK !

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasına bakacak olursak Jandarma 'ya güven masası personeli alımı da kadın adaylar arasından yapılacak. Alımın ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

Kamu personel alımları için yeni istihdam alanları bakanlıklar nezdinde oluşturulmaya devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma personel alımı için yeni bir kadro açılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki güven masalarının aynısı Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde de kuruluyor.