2023 POLİS ALIMLARI NE ZAMAN?

30 Oca 2023 | Pomem PMYO

2023 POLİS ALIMLARI NE ZAMAN?

2023 Yılı 10 Bin Polis Alımı İlan ve Şartları

2023 Yılı 10 Bin Polis Alımı İlan ve Şartları

Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Emniyet Genel Müdürlüğü Alımları kararı yayımlandı. Karar Resmi Gazetede 28 Ocak 2023 tarihi ile duyuruldu. Söz konusu resmi gazete kararına göre " Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına kadro ihdası edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" kapsamında duyuru ile geldi.

10 Bin Polis Memuru Alımı Kararı Yayımlandı!

Resmi Gazete'nin 28 Ocak 2023 tarihli yayımlanan kararı ile 10 bin 4 Polis alımı için karar yayımlandı. İlgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlandı. Buna göre 32087 Sayılı resmi gazete kararı;

BAZI KAMU KURUM BE KURULUŞLARINA KADRO İHDAS EDİLMESİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

Kararname Numarası: 119

MADDE 1 - Ekli listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki ( 1 ) sayılı Cetvelin ilgili bölümlerine eklenmiştir.

MADDE 2 - Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Hükümlerini Cumhurbaşkanı Yürütür.

EGM Polis Memuru Alımı Kontenjan Dağılımı:

Söz konusu resmi gazete kararına göre EGM Merkez ve Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Merkez Teşkilatına 1004 Polis Memuru ve Taşra Teşkilatına 9000 Polis Memuru ihdas edilecek.

Merkez Teşkilatına İstihdam edilmek üzere;

  • Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı - 1 Kişi,
  • Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı Yardımcısı - 13 Kişi,
  • Polis Memuru - 1000 - Kişi,

Taşra Teşkilatına İstihdam edilmek üzere;

  • Polis Memuru - 9000 Kişi,

AÇIKLAMA: Söz konusu kadro ihdası 2023 yılı alımı için Polis Memuru kadrosunda ihdas edilmesi izin verilen kontenjanlardır.

RESMİ GAZETE İHDAS KARARI BURADA

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM polis alımları KPSS Puanı ile Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda adaylardan " Ön Lisans için 65 ve Lisans için 60 KPSS Puanına sahip olmak, 18 - 30 yaş aralığında olmak, Kadınlarda 162 ve Erkeklerde 167 cm boyundan kısa boylu olmamak gibi özel nitelikler aranacak.

PMYO Başvuru Şartları Nelerdir?

PMYO katılmak için adaylardan genel şartlar dışında  "Lise mezunu olmak, YKS TYT den en az 250 Puan almış olmaki 18 - 26 Yaş Aralığında olmak, Kadınlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak" şartları aranacak.

Polis Alımı İlanları Ne Zaman Yayımlanacak?

Polis alımları için kadro ihdası yapıldı. Ancak başvuru süreci hakkında bir karar gelmedi. Bu kapsamda POMEM alımları Eylül ve Ekim aylarında beklenirken PMYO alımları ise Ağustos - Eylül aylarında beklenmektedir.