21. Dönem POMEM Lisans ve Önlisans Mezunu 13 Bin Polis Memuru Alımı Sonuçları Açıklandı

10 Eyl 2018 |

21. Dönem POMEM Lisans ve Önlisans Mezunu 13 Bin Polis Memuru Alımı Sonuçları Açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 21. Devre POMEM 13 bin polis memuru alımı kapsamında sonuçlar açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 21. Devre POMEM 13 bin polis memuru alımı kapsamında sonuçlar açıklandı. Lisans mezunlarından erkek adaylardan 7 bin 218, kadın bin namzet belirlendi. Önlisans mezunlarında da bin 800 erkek ile 200 namzet ASIL olarak belirlendi.

21. Devre 13 bin polis alımını soylu kazanan adaylar 4 Mart 2018 saat 17.00'a kadar planlamalarının yapıldıkları POMEM'lerde amade bulunmaları gerekmektedir.

Sınav netice listesinin belirlenmesi ve ilanı; Adayların başarı sıralamasına temel POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %'i ve mülakat sınavı puanının P'sinin toplamıdır.

EGM'DE POMEM ÖZEL HAREKAT 8 YENİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği temel alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı ufak olan namzet tercih edildiği kılavuza göre belirlenmektedir. 21. Devre POMEM polis alımı sonuçları için TIKLAYINIZ.