28. DÖNEM POLİS ALIMLARINDA DEĞİŞİKLİK HAKKINDA

25 Ara 2021 |

28. DÖNEM POLİS ALIMLARINDA DEĞİŞİKLİK HAKKINDA

28. DÖNEM POMEM ALIMLARI SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA ! 28. DÖNEM POMEM'de Eski Sistemin Değişmesi ile Her gün Aynı Sorularla Cevap Vermek Zorunda Kaldığım İçin Ufak Bir Yazı Yazma Gereksinimi Daha Duydum ? Öncelikle Belirtmek İsterim Ki Bizler Bu Yeni Sisteme, Yani Kontenjan X10 Sistemine Yabancı Değiliz. Lisans Mezunu Komiser Yardımcılığı (PAEM) Alımlarında Kullanılan Bir Sistem.

28. DÖNEM POMEM ALIMLARI SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA !

Merhaba Arkadaşlar.

28. DÖNEM POMEM'de Eski Sistemin Değişmesi ile Her gün Aynı Sorularla Cevap Vermek Zorunda Kaldığım İçin Ufak Bir Yazı Yazma Gereksinimi Daha Duydum:)

 

Öncelikle Belirtmek İsterim Ki Bizler Bu Yeni Sisteme, Yani Kontenjanın 10 Katı Aday Çağırılma Sistemine Yabancı Değiliz. Lisans Mezunu Komiser Yardımcılığı (PAEM) Alımlarında Kullanılan Bir Sistem.

 

Yeni Sistemin Sizde Oluşturduğu Kaygılar Var (Haklı Olarak).

Yeni Sistemde Sınava Çağırılıp-Çağırılmayacağınızı Bilmiyorsunuz ve Bunun İçin Hazırlık Yapıp Yapmamakta Kararsız Kalıyorsunuz.

"Başvurumu Yapayım, Sınava Girip Girmeyeceğimi Bileyim Sonrasında 2-3 Ay Parkura Hazırlanırım" Diye Yanlış Bir Algı Oluştu Adaylarda.

Arkadaşlar Yeni Sistemde Aday Sayısı Belli Olduğu İçin, Akademi Herhangi Bir Yoğunluk ile Karşılaşmayacak. Sınav Aksaklıkları Olmayacak, Sınav Hızlı Bitecek. Sınav Organize Bir Şekilde İlerleyecek. Ve Ön Sağlık, Parkur, Sözlü Mülakat Sınavları Aynı Gün Yapılacak.

 

Aşağıda Size Örnek Sınav Tarihleri  Sırasıyla Yazacağım. (Tarihleri Kafadan Atıyorum Sistemsel Olarak İnceleyin Sadece.)

 

  • 24 Aralık Alım İlanı
  • 27 Aralık Alım Sayısı ve Şartların, Sistemin Açıklanması
  • 14 Ocak Başvuru Kılavuzu Açıklanması
  • 17-29 Başvuru Süreci
  • 11 Mart Sınav Kılavuzu Açıklanması
  • 11 Mart Sınava Girmeye Hak Kazanan Adaylar ve Sınav Tarihlerinin Açıklanması.
  • 14-26 Mart Sınav Tarihi.

 

 

Başvurular Bittikten Sonra Ortalama 4-6 Hafta İçinde Sınav Tarihi Açıklanıyor.

Sınav Tarihini Öğrendiğinde Anlıyorsun Barajı Geçip Geçmediğini.

Sınav Tarihini Öğrendiğinizde De 3-15 Gün İçinde Sınava Çağırılıyorsunuz.

3-15 Gün İçerisinde De Parkura Hazırlık Yapma Şansınız Yok Denecek Kadar Az. (Özelikle Kadın Adaylar ve Spor Temeli Olmayan Adaylar)

 

Evet Sizler İçin Zor Bir Süreç Katılıyorum Ama; Bu Mesleği Gerçekten İstiyorsanız Bazı Riskleri Almalısınız. Daha Önceki Yazımda Paylaştığım Gibi: Polislik Mesleği Alternatifi Olanların Değil, Hedefi Olanların Kazanacağı Bir Sisteme Geçiş Yaptı.

Hayatta Girdiğimiz Hiçbir Sınavın Sonucunu Erkenden Bilemiyoruz Zaten. Bilemiyoruz Diye Bekliyor Muyuz? Hayır. Yine Çalışmaya Devam Ediyoruz.

 

Birçok Aday Bu Süreçte Demorilize Olup, Karamsar Kalıp Hedeften Uzaklaşacak.
Her Yeni Dönem Baraj Puanı Bir Önceki Dönem Görae Daha Yüksek Olacak, (Yani 29. Dönem 28. Dönemden Birkaç Puan Da Olsa Daha Yüksek Olacak)

Demem O Ki: Puanınız Kaç Olursa Olsun, Bu Sene Şansınızı Deneyin Ki Sonradan Üzülmek Hiç Kimseye Bir Fayda Sağlamıyor.