ADAYLAR ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ İÇİN YEDEK PLANLAMASI BEKLİYOR

24 Şub 2019 |

ADAYLAR ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ İÇİN YEDEK PLANLAMASI BEKLİYOR

BEKÇİLİK YEDEK PLANLAMASI. BEKÇİLİK SINAVI HAKKINDA. BEKÇİLİK SINAVINA GİREN ADAYLAR YEDEK PLANLAMASI YAPILDI MI

1.dönem çarşı ve mahalle bekçisi olan aday memurların bekçilik meslek içi eğitimleri geçtiğimiz günlerde başladı. Mahalle bekçileri planlandıkları POMEM polis okulunda eğitim alıyorlar. 


Polis Akademisinden Bekçiler için yeni ilan!


Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Meslek İçi Eğitimine Katılacak Olan Adayların Dikkatine
* Adayların eğitimleri 25 Şubat - 05 Nisan 2019 tarihleri arasında planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğünde yatılı olarak yapılacaktır.

* Planlaması yapılan adayların 25 Şubat 2019 tarihinde saat 18:00'a kadar planlandıkları POMEM Müdürlüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.


EĞİTİME GELİRKEN GETİRİLMESİ GEREKEN MALZEMELER

2 Adet düz koyu renk kumaş pantolon
2 Adet açık renk gömlek
Düz desensiz koyu renk kravat
Koyu renk ayakkabı (eğitim esnasında kullanılacağı için esnek ve rahat olmasına dikkat edilmesi)
Koyu renk mont (Hava Koşulları Dikkate Alınarak)
Eşofman Takımı ile Spor Ayakkabısı (Koyu Renk)
Terlik (Koyu Renk)
Yeteri kadar koyu renk çorap
Pijama Takımı, şampuan, banyo ve el sabunu, banyo ve el havlusu ile tıraş malzemeleri
Kış mevsimi olması dolayısıyla alt-üst koyu renk termal içlik

Günlük kullanımda giyilecek elbiselerin en az 3 hafta kullanabilecek şekilde getirilmesi gerekmektedir.


POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNDE KULLANILMASI YASAK OLAN, GETİRİLMEMESİ GEREKEN VE EMANETE ALINMAYACAK OLAN MALZEMELER

Ses, görüntü ve depolama özelliği olan Akıllı Cep Telefonu, Bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, harici hard disk, powerbank, kamera vb. elektronik cihazlar (ses ve görüntü kaydetmeyen telefon, şarj aleti hariç)
Her türlü oyun aleti, aracı ve malzemesi
Her türlü yiyecek ve içecek malzemesi
Doktor raporu ve reçetesi bulunmayan her türlü bitkisel ve tıbbi ilaçlar, her türlü tıbbi malzeme
Her türlü kesici ve delici aletler (ustura, açık jilet vb.)
Her türlü takı ve aksesuarlar (düz alyans ve saat hariç)
Her türlü siyasi veya ideolojik yayın ve malzemeler

Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet üzerinden yapılan duyuru tebligat niteliğindedir.


Bekçilerin meslek içi eğitimleri mesleki bilgilerini arttırmak için yapılıyor. Bu süreçte bekçiler öğrenci değil, aday memurlardır. Yani atamaları yapılıp aday memur statüsünü kazanmış durumdalar. Bu nedenle maaş alıyorlar. Normal bir bekçiden farkları yok. Bu sebeple, POMEM polis öğrencilerine ücretsiz olan barınma, yemek vb işleri bekçilere ücretlidir. Çünkü POMEM öğrencileri maaş almazlar. Öğrenci statüsündedirler ve tüm hizmetlerden ücretsiz faydalanırlar. Bekçiler ise aday memurlardır. Tüm hizmetlerin bedelini öderler.

Meslek içi eğitimleri süresince bekçiler, memuriyet kapsamında sürece dahil olurlar. Yani POMEM öğrencileri gibi değillerdir. Eğitim sırasında bekçilerin elenme durumları aday memurluk statüsünde değerlendirilir. Kısacası aday memurun meslekten atılmasına neden olabilecek bir davranış, tutum ya da koşullarda olursanız eğitimde ya da meslekte farketmez atılırsınız. Aday memurluk bittikten sonra da normal memur statüsünde de bu koşullar geçerlidir. Yani sağını solunu karıştırdın diye kimse sizi meslekten atmaz ama gidip terör suçu kapsamında bir davranışınız olursa tabiki meslekten atılırsınız. Ya da eğitimdeki hiyerarşiye uymazsanız ceza alırsınız. Size verilen eğitimleri alamaz, başarısız olursanız da görevden uzaklaştırılabilirsiniz. Burada kıstas başarısızlık durumudur.
Yani;
Temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin herhangi birinde başarısız olan bekçi adayın memurun görevine son verilir.
Adaylık döneminde hal ve hareketlerinde bekçilik ile bağdaşmayacak durumları belirlenen aday bekçilerin görevine son verilir. Ancak, burada göreve son vermeyi gerektireceği belirtilen hususa ilişkin ifade muğlak ve subjektif değerlendirmelere açık olduğundan, mağduriyete sebep olunmaması bakımından, "memuriyetle bağdaşmayacak durumlar"ın somut olay ve belgelere dayandırılması gerekecektir.
Adaylık döneminde göreve devamsızlıkları tespit edilen aday bekçilerin memurların görevine son verilir.
Ancak burada sözü edilen devamsızlığın, izinsiz ve kabul edilebilir bir mazerete dayanmama şeklinde olması gerekir.