AORT DARLIĞI VE AORT YETERSİZLİĞİ POLİS BEKÇİ OLMAYA ENGEL MİDİR?

28 Mar 2020 |

AORT DARLIĞI VE AORT YETERSİZLİĞİ POLİS BEKÇİ OLMAYA ENGEL MİDİR?

Polis (Pomem, Pmyo, Pöh, Paem ve Güven Masası) ve Çarşı ve Mahalle Bekçisi adaylarında aort darlığı - birinci derece aort yetmezliğini polis bekçi olmaya engel midir? polis olma sağlık şartları nelerdir




 

 

EMNİYET mensubu Polis (Pomem, Pmyo, Pöh, Paem ve Güven Masası) ve Çarşı ve Mahalle Bekçisi adaylarında aort darlığı - birinci derece aort yetmezliğini polis bekçi olmaya engel midir?

 

 

Aort darlığı - birinci derece aort yetmezliği ile ilgili durumlar GÜNCEL EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİN'DEN alınmıştır.

 

 
 Aort Darlığı NEDİR?

Yetişkinlerde aort darlığının (AD) en sık nedeni aort kapak yaprakçıklarında hareketsizlik yapan dejeneratif kalsifikasyondur. Kapağın doğumsal malformasyonu da darlığa neden olabilir ve genç yetişkinlerde daha sık görülür. Romatizmal ateş sonucu da AD oluşabilir.



 

AORT YETMEZLİĞİ NEDİR?

 

Aort yetmezliği ciddiye alınması gereken kalp kapakçık hastalığıdır. Dereceleri vardır; birinci derece yetmezlik için ameliyat gerekli görülmez.



Güncel emniyet teşkilatı sağlık yönetmeliğine göre; Kalp romatizması, kalp tümörü, kan kisti, konjenital kleft, mitral valv prolapsusu, bağ dokusu hastalıkları (Marfan Sendromu, Ehler Donlas v.b.) ve benzeri hastalıklara bağlı olmayan, kalp yapısı normal, sol ventrikül sistolik fonksiyonları korunmuş ve normal kalp boşlukları olan kişide;

Eser aort yetmezliği-birinci derece aort yetmezliği olanlar sağlam kabul edilir.