BAKAN SOYLU POLİS ALIM SAYISINI 15.000'E ÇIKARTTIK DEDİ

21 Nis 2019 |

BAKAN SOYLU POLİS ALIM SAYISINI 15.000'E ÇIKARTTIK DEDİ

15 bin polis alımı yapılacağını müjdeleyen Bakan SOYLU. pomem alımları. pomem kursları pöh alımı. ne zaman pöh alımı yapılacak


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan Kültür Merkezi'nde AK Parti ve MHP kadın kolları üyeleriyle bir araya gelerek pomem alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15 bin polis alımı yapılacağını müjdeleyen Bakan SOYLU yeni polis alımını bekleyen gençlere umut oldu.




POMEM NEDİR?
Önlisans ve Lisans eğitimini tamamlamış, kpss sınavından belirlenen baraj puanını almış adaylara, gerekli eğitimi vererek polis memuru yetiştirilen polis eğitim merkezleridir.

Bakan Soylu, İstanbul'a 1.200 yeni bekçi alınacağını ve il genelindeki bekçi sayısının 5 bine çıkacağını ifade ederek, "15 bin yeni polis alıyoruz. Bunun büyük bir bölümünü İstanbul'a vereceğiz. İstanbul'u dünyanın en güvenli şehri haline getireceğiz." dedi.
Cumhur İttifakı'nın aleni bir ittifak olduğuna vurgu yapan Bakan Soylu, "Biz burada MHP'li kardeşlerimizle beraber aynı sofradayız. Temenni ederim ki Kılıçdaroğlu ile HDP'lilerle aynı masada otursun." ifadelerini kullandı.
"Bekçi sistemi Cumhurbaşkanımızın ürettiği bir sistem. 'Vatandaşımız rahat uyurken bekçi görev başında olacak dedi' ve hemen 10 bin bekçi alımı yaptık. İstanbul'a 2 bin 800-2 bin 900 bekçi verdik. Şimdi İstanbul'a bin 200 veya bin 250 bekçi daha veriyoruz. Toplamda 4 bin bekçi olacak. Dün akşam belirledik 8 bin bekçi çıkıyor Mart'ta, binini İstanbul'a veriyoruz. Böylelikle İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak.10 bin polis alıyorduk. Sayıyı dün akşam 15 bine çıkardık. 15 bin polis alacağız. Bunun büyük bir bölümünü de İstanbul'a vereceğiz." İfadelerini kullandı.


ADAYLARIN BAKAN SOYLU'DAN TALEPLERİ VAR


Adayların içişleri Bakanı SOYLU'dan talebi; "POMEM\PÖH Yaş şartının 1986 ve sonrası doğmuş olmak" şeklinde.


Adayların Bakan SOYLU'dan taleplerinin en başında yaş şartında yapılacak olan düzenleme gelmektedir. bu mesleğin cinsiyeti yaşı olmaz diye yola çıkan adaylar 3 yıldır yapılan yaş hesaplamasındaki hatanın mağdurları olduklarını birçok yerde bakan SOYLU'ya iletmiş ve 32 yaşın sözünü aldıklarını birçok yerde dile getiriyorlar.


Sosyal medyada Türkiye'nin birçok yerinden 60 bin yaş hesabı mağduru bir araya gelerek günlerce twitter gündeminde kalmayı başardılar. Sesimiz duyulana kadar bizler mücadeleye devam edeceğiz diyen gençlere destekler gecikmedi. Twitter hesaplarından birçok kişinin desteğini alıyorlar.





Bu kişilerin en başında MHP İstanbul milletvekili Arzu ERDEM geliyor. Gençlerin her daim yanında olan, onların sorunlarını dinleyip çözüm için çabalayan bir vekil olarak bildiğimiz Arzu ERDEM, sn. Devlet BAHÇELİ'nin talimatları doğrultusunda pomemde 32 yaşı DOLDURMAMIŞ olmak düzenlemesini de başaracağız diyerek gençlere desteğini esirgemedi.




Türkiye Gençlik Konseyi Başkanı Kasım BAĞDU ise, "Böyle gençlerimizin yaşları yüzünden polis olamaması ne kadar acı bir durum...Gençlerimiz bu kutsal görevi yapmak için yaşları yüzünden mağdur olmak istemiyor.. Sn. Bakanım @suleymansoylu gençler sahip çıkmazını bekliyor..
#polisalımında32yaşsözü
#PolisAlımlarında32Yaş " sözleriyle destek oldu.

Adaylar seslerini, Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve İçişleri Bakanı SÜLEYMAN SOYLU'ya duyurmak için sosyal medyada tek yürek oldular. Türkiye geneli, 60 bin yaş mağduru, polis okulunu kazanmanın ön şartı olan fiziki yeterlilik sınavını yapabilen adayın yaşı değil çevikliği ölçtüğünü bu yüzden kendilerine sınav olma hakkı verilmesini talep ediyorlar.



SOSYAL MEDYA
HESAPLARIMIZDAN BİZİ TAKİP EDİP;

- POLİS, BEKÇİ ALIMLARI

- ASKER ALIMLARI

- BAŞVURU ŞARTLARI

- BAŞVURU TARİHLERİ

GİBİ GÜNCEL BİLGİLERDEN ANINDA HABERDAR OLABİLİRSİNİZ...