Bekçi Alımı 10 Katı Kuralı Nedir

08 Haz 2022 | Bekçi

Bekçi Alımı 10 Katı Kuralı Nedir

Bekçi Alımı 10 Katı Kuralı Nedir Polis Akademisi tarafından yapılan Bekçi alımında bu yıldan itibaren 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Bekçilik yazılı sınavında sınav puanına göre başarılı adaylar içerisinden en yüksek puandan düşük puana doğru olmak üzere sıralanacak ve Kontenjanın 10 katı aday sınava devam edebilecek.

Bekçi Alımı 10 Katı Kuralı Nedir

Polis Akademisi tarafından yapılan Bekçi alımında bu yıldan itibaren 4 yanlış 1 doğruyu götürecek.
Bekçilik yazılı sınavında sınav puanına göre başarılı adaylar içerisinden en yüksek puandan düşük puana doğru olmak üzere sıralanacak ve Kontenjanın 10 katı aday sınava devam edebilecek.
Her il için ayrı ayrı belirlenen il kontenjanının 10 (on) katı kadar aday Fiziki Yeterlilik Parkuru Sınavı aşamasına çağrılacaktır.
Ör: İstanbul’da 750 bekçi alımı yapılacak yazılı sınavda ilk 7500 e giren adaylar sınava devam edip bekçi fiziki yeterlilik parkuruna katılım sağlayabilecekler.

Daha önceki alımlarda taban puan olan 50 puanı geçen adayların tamamı bir sonraki aşamalar olan parkur ve mülakat aşamasına katılabiliyordu.
Şu an ki sistemde yazılı sınav sonucunda oluşan puan en yüksekten başlanarak sıralanıp her il için ayrı ayrı belirlenen il kontenjanının 10 (on) katı kadar aday Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına çağrılacak.
Ör: İstanbul 700 bekçi alımı yapılacak, Fiziki Yeterlilik Parkur Sınavına Girmeye 7.000 aday Hak Kazanacak.