COVİD-19 CORONA VİRÜS 2020 POLİS ALIMLARINI VE SONUÇ AÇIKLAMALARINI NASIL ETKİLEYECEK?

28 Mar 2020 |

COVİD-19 CORONA VİRÜS 2020 POLİS ALIMLARINI VE SONUÇ AÇIKLAMALARINI NASIL ETKİLEYECEK?

26. dönem sonuçları. 27. dönem alımları polis alımları devam edecek mi

İlk olarak lise mezunu polis alımı yapan PMYO'nun ilk aşaması olan  üniversite giriş sınavı  YKS sınavı 25 - 26 TEMMUZ tarihine ertelenmişti.

Ardından Üniversite mezunları arasından alım yapan POMEM'in ilk aşaması olan KPSS sınavı tarihleri değişti.

Sınav tarihleri;

  • KPSS LİSANS (GK-GY, Eğitim bilimleri) : 6 EYLÜL
  • KPSS ÖNLİSANS25 EKİM

Yukarıdaki tarihlere ertelenmiştir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan covıd-19 yeni polis alımlarını etkileyeceği gibi beklenen pomem sonuçlarının da gecikmesine sebep olmuştu.

Sonuçları bir türlü açıklanmayan 26. Dönemin için NTV kanalında ÖZGÜR AKBAŞ'ın konuğu olan BAKAN Süleyman Soylu'ya soruldu. Bakan SOYLU sonuçların 10-15 gün içerisinde açıklanacağını iletmiştir.

Gelecek alım 27. Dönem için adaylar kpss çalışmalarınıza başlamanızı tavsiye ederim. Elimizde sonucu net olmayan 26. Dönem Pomem'in sonucunu beklemekten başka çaremiz yok. Bu yüzden bu sonucu bir kenara bırakıp tekrar kpss çalışmamız gerekiyor. Unutmayın kpss puanınızın %25'i alınıyor.  Evde kaldığımız bu süreci gelin lehimize çevirip kpss çalışmalarımıza başlayalım. Bir sonraki 27. dönem için kpss puanlarımızı yükseltelim.

Aynı süreç PMYO adayları için de geçerli evde kaldığımız süreci verimli hale getirelim. PMYO nun ilk aşaması olan TYT sınavına çalışmalarımızı devam ettirelim. PMYO baraj puanı 250 puana kadar düşmüştü. Fakat gerçekçi olalım ve bu sınavda sınırlarımızı zorlayıp yüksek puanlar elde etmeye çalışalım.

Bu süreçte eğitim verilemeyeceği için güncel bir alım olması zor. virüsten tamamen kurtulunması durumunda tüm alımlar kaldığı yerden devam edecektir.