Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 Yılı Performans Programı Yayımlandı

10 Eyl 2018 |

Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 Yılı Performans Programı Yayımlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 yılı performans programı yayımlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 yılı performans programı yayımlandı. Strateji Geliştirme Faaliyetleri kapsamında yayımlanan performans programında son radde mühim bilgi ve hedeflere yer verildi. Genel Müdürlüğün personel sayısı, kaynakların durumu, mali tablolar, 2018 yılı hedefleri, POMEM eğitim durumu, PÖH alımı gibi konularda ifadeler yer aldı.

PÖH alımı programda dikkat çeken bir yere oturdu. 2018 yılında hususi harekat birimlerinde görevli personel sayısının 25 bine çıkarılacağı ifadesi; 2018 yılında 10 bin 700 hususi harekat polisi alımı olacağını gösteriyor.

2018 yılı hedefleri insan kaynakları yönetiminin geliştirilmesi, suçla mücadele hizmetlerinin geliştirilmesi, idari nitelikteki hizmet kapasitesinin artırılması, güvenlik teşkilatının uluslararası ilişkiler kapasitesinin artırılması, lojistik ve destek hizmetleri kapasitesinin artırılması ve idare ve örgüt yapısının daha işlevsel hale getirilmesi amaçları altında toplandı.

Programda ayrıca PAEM, PMYO ve POMEM polis eğitimleri konusunda da bilgiler verildi. Polis alımları kapsamında eğitimi süren adayların sayısı, verilen mezun sayısı gibi bilgiler paylaşıldı.

2018 YILINDA 10 BİN 700 ÖZEL HAREKAT POLİSİ PÖH ALIMI YAPILACAK