EMNİYET PERSONELİNİ İLGİLENDİREN 4 BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

29 Ara 2019 |

EMNİYET PERSONELİNİ İLGİLENDİREN 4 BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

pomem alımlarındaki değişiklikler nelerdir, pomem boy şartı değişir mi? pomem yaş şartı değişir mi? pomem kpss puanı değişir mi?

4 KANUN TBMM'DE KABUL EDİLDİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ!


Yeni düzenleme 24 Aralık 2019 tarihinde resmi gazetede yayınlanmıştır. Rütbe değişimi için beklenen süre artırılırken, meslek içi komiserlik için üst yaş şartı kaldırıldı. 



  • 2. sınıf emniyet müdürünün bir üst rütbeye terfi için en az bekleme süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı.

  • Komiser yardımcılığına atanmak için gerekli olan "45 yaşından gün almama" şartı kaldırıldı.

  • Bulundukları rütbede 5 yıl terfi edemeyen emniyet amiri ve emniyet müdürlerinin görev süresi 4 yıl uzatılabilecek.

  • İhtiyaç halinde polis çevik kuvvet yanı sıra diğer emniyet personeli de geçici olarak başka illerde görevlendirilebilecek.

  • Emniyet personeli, para mükafatı, takdirname, başarı belgesi, üstün başarı belgesi veya şerit rozet ödülleriyle taltif edilecek.

  • Ayrıca; Terörle mücadele görevinde kaybolan, alıkonulan emniyet personelinin aileleri, personel hakkında gaiplik kararı verilinceye kadar personelin aylıklarını alabilecek, her türlü sosyal hak ve yardımlardan yararlanabilecek.



  • Polis amirlerinden en az dört yıllık fakülte ve yüksek okullardan mezun olanlar (A), komiser yardımcılığı kursunu başarıyla bitirmiş olan diğer amirler (B) grubunu oluşturur.(B) grubu polis amirlerinden bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten önce en az dört yıllık yükseköğretim kurumunu bitirenlerin (A) grubuna geçişleri bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, daha sonra bitirenlerin (A) grubuna geçişleri ise mezuniyet tarihleri itibarıyla sağlanır ve bulundukları rütbedeki zorunlu en az bekleme süreleri (A) grubuna göre hesaplanır. Bu şekilde (A) grubuna geçenlerin bulundukları rütbede (A) grubu polis amirleri için belirlenen süreden fazla çalışmış olmaları geriye yönelik olarak herhangi bir hak doğurmaz.