İÇİŞLERİ BAKAN SÜLEYMAN SOYLU GÜVENLİK VE KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPIYOR

23 Şub 2021 |

İÇİŞLERİ BAKAN SÜLEYMAN SOYLU GÜVENLİK VE KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPIYOR

İçişleri bakanı sayın SÜLEYMAN SOYLU bugün gerçekleştirilen güvenlik ve koordinasyon toplantısına katıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI SAYIN SÜLEYMAN SOYLU TOPLANTIYA KATILDI.


İÇİŞLERİ BAKANIMIZ SAYIN SÜLEYMAN SOYLU BUGÜN (23.02.2021) GÜVENLİK VE KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI.


Hatırlayacağınız üzere içişleri bakanımız sayın SÜLEYMAN SOYLU şubat ayında en son (11.02.2021) tarihinde GÜVENLİK ve KOORDİNASYON toplantısına katılmıştı. Bakan SOYLU bu konferansa korona önlemleri sebebiyle telekonferans yoluyla katılmıştı. Sayın SÜLEYMAN SOYLU bu toplantıda geçmişten günümüze ülkemizde ki madde bağımlılığı  ile mücadele ve bu mücadelenin sonucunda gelinen son durum hakkında değerlendirmede bulundu.


SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ ?

 

"Tüm Türkiye'de bağımlılıkla alakalı ulusal bir araştırma yapıyoruz" 

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etmişti: "Metruk bina veri tabanını mutlaka güncelleyerek takip edelim. Bu önemli. Metruk binaların özellikle evlerden sonra uyuşturucunun kullanıldığı alanlar olduğu narkolog araştırmalarımızda çıkıyor. İzlediğimiz bir diğer yöntem daha var. Geçen yıllarda biz yapıyorduk ama şimdi Yeşilay yapıyor. Tüm Türkiye'de bağımlılıkla alakalı ulusal bir araştırma yapıyoruz. Bu da bizim elimizde çok önemli bir veri ve yetkinlik sağlıyor. Metruk binalar ve ıssız yerler takibimizde olsun. Bazı madde türlerinin ağırlığı dönem dönem değişiyor. 2019-2020 arasında skank, kokain, afyon yakalaması azalmış, içeride esrar ve kenevir üretimi, sentetik ecza arttı. Bunların beklentisi içerisindeydik ve bunlara ait tedbirlerimizi tüm kurumlarımızla aldık."

BAKAN SOYLU 2021 YILI İÇİN NE DEMİŞTİ ?

"2021 yılı sonu hedefimiz tüm illerimizin risk azaltma planlarını tamamlamaktır"

Afet gündemine de değinen Soylu, "Konuyla ilgili bütün bilim insanları yıkıcı depremlerin kapıda olduğuna işaret ediyor. Valilerimiz illerindeki deprem hazırlıklarını kontrol etsinler. Bu yılı afet eğitim yılı olarak planladık. Yılbaşından bugüne kadar valilerimize ve bin 106 mülki idari amirlerimize 'Afet Farkındalık Eğitimi', bin 402 personelimize 'Farkındalık Eğitmen Eğitimi', 132 bin vatandaşımıza da 'Farkındalık Eğitimi' verildi. Sosyal medyadaki Afet Eğitim konulu videolarımız 500 bin izlemeye ulaştı. Bu kampanyanın hedefi bu yıl sonunda 51 milyon vatandaşımıza ulaşmaktır. Bir taraftan il risk azaltma planlarını hazırlıyoruz. 2020 sonuna kadar 7 ilin planı tamamlanmıştı. 2021 yılı sonu hedefimiz tüm illerimizin risk azaltma planlarını tamamlamaktır" diye konuşmuştu.