İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU MERAK EDİLENLERİ YANITLADI

31 Dec 2019 |

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU MERAK EDİLENLERİ YANITLADI

Polis alım yaşında değişiklik, Çarşı ve mahalle bekçilerinin alım sonuçları, Kadın bekçi ALImı olacak mı, pöh alımı olacak mı

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te katıldığı Hafta Sonu Özel programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

Soylu, bu sene emniyete psikolog ve sosyolog alımlarına çıkacaklarını anlatarak, "Bizde de polis teşkilatında yılda ortalama 40-50 intihar olayları oluyor. Biz bunları da takip etmekle sorumluyuz. Bu konuda da yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Soylu, konuşmasının sonunda vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı:?

  • Polis alım yaşında değişiklik OLMAYACAĞINI dile getiren Soylu, 
  • Çarşı ve mahalle bekçilerinin alım sonuçlarının da bir hafta içinde açıklanacağını söyledi.
  • Kadın bekçi ALINMAYACAĞI bilgisini veren Soylu, 
  • Bundan sonraki polis özel harekat alımlarının dışarıdan OLMAYACAĞINI meslek içinden yapılacağını ifade etti.


Adaylar 2015 yılından bu yana  polis alım yaşı hatalı hesaplanıyor  diye mücadele veriyorlardı. CNN ekranlarından üzen yanıt geldi. Bakan SOYLU yaş düzenlemesi olacak mı? sorusuna olmayacak diye yanıt verdi. 

Bakan Bey daha önce de pomem yaş şartındaki 31 Aralık hesaplamasının oluşturduğu mağduriyeti kabul etmemiş. 1 Ocak düzenlemesine karşı çıkmıştı. Ancak aradan zaman geçti ve Bakan SOYLU ikna oldu. polis alımlarındaki "31 Aralık ibaresi"  "1 OCAK" olarak değiştirildi. Keza Önlisans alımı ve kpss puanı da öyleydi...Zamanla yaş konusunda da düzenleme olacaktır.

Yaş konusunda MHP İstanbul Milletvekili ARZU ERDEM`den destek gecikmedi. En başından beri gençlerle birebir iletişim halinde olan vekilin kendisine bakanın "yaş düzenlemesi olmayacak" sözlerini ileten adaylara cevabı  "evet şimdi öyle ama biz mücadele etmeye devam edeceğiz" oldu.