MUVAZZAF SUBAYLIĞI BAŞVURUSU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

15 Kas 2021 |

MUVAZZAF SUBAYLIĞI BAŞVURUSU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Muvazzaf subaylığı için yapılacaklar ve adayların konu hakkında bilgieri sizin için araştırıp haberimizde derledik .Hatırlatmadan geçmeyelim başvurular 28 Kasım son gün ...

MUVAZZAF SUBAYLIĞINA BAŞVURU HANGİ DURUMDA GEÇERSİZ SAYILIR?

Yanlış beyanda bulunanlar ve sahip olunması gereken nitelikleri taşımadığı sonradan da olsa tesbit edilenlerin ;başarıları olup kursa katılsa veya göreve başlamış olsa dahi 1 yıllık deneme süresi içreisinde  olmak şartıyla işlemleri durdurulur ve iptal edilir.

Başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmayan adayların başvurusu kabul edilmez,tesbit edilemeyen hususlar evrak kontrol aşamasında kontrol edilir.

Başvuru ekranında doldurulması gereken bütün bölümleri tam ve doğru olarak doldurmayanların önbaşvuruları kabuk eddilmez .

MUVAZZAF SUBAYLIĞI ADAYLARININ TABİİ TUTULACAĞI SEÇİM AŞAMALARI NELERDİR ?

1-SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ

Genel Kültür sınavı

Adaylar ;Türkçe (Dil bilgisi, Noktalama işaretleri ,Anlatım bozuklukları,Anlatım bütünlüğü komuları ) : 20

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük :20

T.C Anayasası : 5

Güncel Konulardan ,Ekonomik,politik,spor,askeri konular ,dünya gündemi,bilim ve teknolojideki son gelişmeler (20 Eylül 2020-20 Eylül 2021 ) :5

Olacak şekilde toplam 50 sorudan sorumludurlar.

Evrak Kontrol (asıl başvuru)

Fiziki Değerlendirme

Kişilik Değerlendirme Testi

Fiziki Yeterlilik Testi (SPOR)

Mülakat Sınavı

Sağlık Raporu İşlemleri

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması


2-KİMLER ÇAĞIRILIR?

Adayların Genel Kültür Sınavı KPSS puanlarına ve kılavuzda belirlenen esaslara göre sınava çağırılmaları birinci  seçim aşamasıdır.

Ön inceleme sonucunda başvurusu kabul edilen adaylar arasında ikinci seçim aşaması faaliyetlerine çağrılacaklar ;aday tercihleri ilgili KPSS Genel Kültür Sınavı puanları ,kontenjanlar ve ihtiyaç duyulacak aday sayısı dikkate alınarak belirlenir.

Branş kontenjanları göz önünde bulndurularak söz konusu kontenjanın 6 katı aday sınavlara çağırılır.

En düşük puan BARAJ PUANI olarak değerlendirilir.Son sırada bukunan  aday ile ayn puana sahip diğer adaylara da çağrı yapılır.Adayların  ,çağrı kontenjanına giremedikleri tercihleri sonlandırılır.