ÖZEL HAREKAT PARKUR SÜRESİ UZATILACAK MI ?

08 Eyl 2018 |

ÖZEL HAREKAT PARKUR SÜRESİ UZATILACAK MI ?

Bu yazımızda polis özel harekat parkur mülakatının süresinden bahsedeceğim sizlere.

Merhaba değerli arkadaşlar.
Bu yazımızda polis özel harekat parkur mülakatının süresinden bahsedeceğim sizlere.
Yeni özel harekat parkuru eski sınavlara göre oldukça zor.
Parkura yeni eklenen hareketler yani paralel barda yürümek, denge aletinden koşmak ve barfiks çekmek parkuru yeterince zorlaştırmıştır.
Bu zorluğu aşmak düzenli bir antrenman sürekliliği istemektedir. Sporla hiç uğraşmayıp 10-15 gün ormanda düz koşu yaparak bu sınavı geçemezsiniz. Yada fitness salonlarında sadece kuvvet ağırlıklı çalışıp barfiks çekmekle malesef bu iş olmuyor.

Parkur süresine gelince sınavdan puan alabilmek için 51 sn altında bitirmek gerekiyor. Puanlama sistemini sizlerle paylaşıyorum.

50 sn 60 puan
49 sn 65 puan
48 sn 70 puan
47 sn 75 puan
46 sn 80 puan
45 sn 85 puan
44 sn 90 puan
43 sn 95 puan
42 sn 100 puan

Sınavlara giren arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre ortalama her 100 kişiden 5-10 tanesi parkurdan puan alabilmektedir. Bu oran parkurun ne kadar zor olduğu hakkında detaylı bilgiyi vermektedir bizlere.

Parkur mülakatından puan alamayan aday sayısı oldukça fazla olması sebebiyle baraj olan 51 sn süresinin uzatılması konusunda kampanyanlar başlamış bulunmaktadır.

Yıllardır polis akademilerine öğrenci yetiştiren bir antrenör olarak akademiden bu tarz bi yaklaşım hiçbir zaman görmedim.

Atalarımız dediği gibi "dere geçerken at değiştirilmez"
yani demek istediğim oyun oynanırken kural değişmez arkadaşlar.
10.000 kontenjan var. Kontenjan dolmasa bile böyle bir değişikliğe gitmek sınavın tekrar yapılma riskini doğurur.

Gerçekten bu mesleğe gönül koyup parkurdan elenen arkadaşlar umarım sonraki alımlarda şartlar size uygun olur ve bu sınavlara daha hazır bi şekilde girersiniz.