PÖH EGM alım 2017-2018 tarihi başvuru şartları neler?

09 Sep 2018 |

PÖH EGM alım 2017-2018 tarihi başvuru şartları neler?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunu Polis Özel Harekat PÖH alımı yapacak mı? PÖH alımı tarihi belli oldu mu?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunu Polis Özel Harekat PÖH alımı yapacak mı? PÖH alımı tarihi belli oldu mu? Emniyet Genel Müdürlüğünün en kısa süre içerisinde Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için öğrenci alımı yapması bekleniyor. Peki PÖH alımına lise mezunları başvurabilir mi? Buna göre PÖH alımlarına en az önlisans mezunu öğrencileri kesin olarak başvuru yapabilecek fakat başvuru sayısının artırılması için lise mezunu adaylarının da başvuru yapmasına olanak sağlanabilir.Kadro ihdasını yanı sıra PÖH alımındaki bazı şartlar da KHK ile esnetilmişti. KHK'da yer alan hüküme göre polis özel harekat alımında eğitim seviyesi lise düzeyine çekilirken başvuru aşamasında istenen sınav şartı da kaldırılmıştı. Bu KHK'nın ardından yayımlanan yeni kararnamede ise askerlik şartı da kaldırılmıştı. bu düzenlemelerin ardından geçtiğimiz yıl açılan 10 bin PÖH kadrosuna 280 binden fazla aday başvuru yapmıştı.
x
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat (PÖH) alımı ne zaman yapılacak, PÖH alımında aranacak şartlar nedir. 21. dönem POMEM alımlarında mülakat süreci devam etmektedir. Mülakat sürecinin tamamlanması ve adayların eğitime başlamasının ardından yeni dönem alımlarının yapılması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için normal polis memuru ve Polis Özel Harekat PÖH sınıflı öğrenci alımlarını gerçekleştirmektedir. İlanlar bilindiği üzere Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanarak kamuoyuna duyurulmaktadır. Peki Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılacak mı, PÖH alımı ne zaman yapılacak mı? PÖH alımı tarihi belli oldu mu? Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz. Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır.

POMEM PÖH PMYO PAEM polis alım sözlü mülakat soruları için tıklayınız

POMEM-PAEM Polis alım başvuru koşulları için tıklayınız

PÖH Polis Özel Harekat yaş şartı ve hesaplama için tıklayınız

PÖH ALIMINA LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLİR Mİ?

Emniyet Genel Müdürlüğünün en kısa süre içerisinde Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için öğrenci alımı yapması bekleniyor. Peki PÖH alımına lise mezunları başvurabilir mi? Buna göre PÖH alımlarına en az önlisans mezunu öğrencileri kesin olarak başvuru yapabilecek fakat başvuru sayısının artırılması için lise mezunu adaylarının da başvuru yapmasına olanak sağlanabilir.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman yapılacak? Buna göre PÖH alımlarının 2018 yılı içerisinde yapılması beklenmekte olup büyük ihtimal ile 21. dönem POMEM eğitimleri ortalardayken yeni bir ilan yayımlanabilir ve bu ilan Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için yapılabilir çünkü iki dönemdir POMEM'e on binlerce normal polis memuru olacak öğrenci alımı yapıldı ve adaylar sıranın PÖH sınıfında olduğunu düşünmektedir.

Geçen yıl da KHK ile alım olmuştu

Geçtiğimiz yıl yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 10 bin özel harekat polisi alımı için EGM'ye kadro ihdas edilmişti. Kadro ihdasını yanı sıra PÖH alımındaki bazı şartlar da KHK ile esnetilmişti. KHK'da yer alan hüküme göre polis özel harekat alımında eğitim seviyesi lise düzeyine çekilirken başvuru aşamasında istenen sınav şartı da kaldırılmıştı. Bu KHK'nın ardından yayımlanan yeni kararnamede ise askerlik şartı da kaldırılmıştı. bu düzenlemelerin ardından geçtiğimiz yıl açılan 10 bin PÖH kadrosuna 280 bindn fazla aday başvuru yapmıştı.

KHK ne zaman?

Geçtiğimiz hafta yapılan Bakanlar Kurulunu ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni KHK için çalışmalarda sona gelindiği ve yakın zamanda KHK'ların yayımlanacağını söylemişti.

Kadro ihdası olur mu?

Kpsscafe.com.tr olarak emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, ülke genelinde ciddi derecede bir polis açığı olduğu, birçokgüvenlik noktasında mevcut personelden çok daha az personelin görev yaptığı ve çalışma saatlerinin de personel eksiği nedeniyle oldukça arttığını öğrendik. Polis açığının bu kadar fazla olması nedeniyle yeni KHK'da polis alımı için kadro ihdasının yapılması normal bir durum olacak.

Alımlar nasıl olacak?

KHK ile kadro ihdas edilmesinin ardından yapılacak alımların yine en az lise mezunu, KPSS şartsız ve askerlik şartsız yapılması bekleniyor.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Polis Özel Harekat (PÖH) alımları bilindiği üzere belirli eğitimlerden geçirilerek yapılmakta olup genel olarak alımlar POMEM kapsamında yapılmaktadır. 19. dönem POMEM alımı PÖH sınıfı için yapılmış ve 20. dönem ile 21. dönem alımları ise normal polis sınıfı için yapılmıştı. Şimdi adaylar gözlerini 22. dönem POMEM'e çevirdi ve yeni dönem alımlarının 22. dönem POMEM ile yapılabileceğini tahmin etmektedir.

Henüz yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için polis alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor fakat yeni dönem POMEM alımlarının en erken 3 - 4 ay sonra yapılacağı tahmin edildiği için PÖH alımlarının da önümüzde ki ilk 6 aylık süreç içerisinde yapılabileceği düşünülmektedir.

Polis Özel Harekat Okulları

En son 17-18 aralık 2016 tarihinde mezun veren polis özel harekat okulları o tarihten sonra yeni adayları beklemeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde de polis meslek eğitim merkezlerinin mezun vermesinin ardından şuanda bütün polis meslek eğitim merkezleri boş şekilde öğrencileri beklemektedir. Şuanda tüm polis meslek eğitim merkezlerinin boş olması nedeniyle kesin olarak şu okullar da polis özel harekat eğitimi verecektir diyemeyiz ancak geçen dönem mezun veren okullar şu şekildedir.

PÖH Eğitimi Veren Okullar Hangileri?

1- Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi

2- Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi

3- Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi

4- Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi

5- Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi

6- Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi

PÖH yaş şartı kaçtır?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

Bayan adaylara kadro ayrılacak

Geçtiğimiz gün TBMM'de MHP'li Arzu Erdem, geçtiğimiz yıl yapılan PÖH alımında bayan adaylara hiç kadro ayrılmadığını gündeme getirmiş ve İçişleri Bakanlığına yeni dönem alımında bayan PÖH alımı olacak mı sorusunu yöneltmişti. Bakan Soylu ise yeni dönem de bayan adaylara da kadro ayrılacağını onların öağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bakan Soylu'nun bu açıklaması KHK'dan aylar sonra gelmişti. Bu nedenle yapılacak PÖH alımında bayan alımı arttırılması beklenmektedir. Bu da genel alım sayısının artması anlamına gelmektedir.

Başvuru şartları nasıl olacak?

Geçtiğimiz yıl KPSS şartsız, lise mezunu ve askerlik şartsız şekilde yapılan PÖH alımlarının yeni dönemde de aynı başvuru şartları ile yapılması beklenmektedir.

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

ç) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

2016 POLİS MAAŞLARI

Polis maaşları hesaplanırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis şeklinde maaşlar hesaplanmaz. Özel harekatçı bir polisin maaşı ile normal polisin maaşı aynıdır. Ya da çevik kuvvet polisi ile trafik polisinin maaşı aynıdır. Ancak aldıkları görev tazminatları farklıdır. Batıda görev yapan polis görev tazminatı olarak 100 TL alırken, doğuda görev yapan polis 400-500 TL kadar bir görev tazminatı alır. Ya da doğuda görev yapan bir özel harekat polisi ortalama 1000 TL görev tazminatı alır.

Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL

ÖZEL HAREKATÇI NASIL OLUNUR?

Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz. Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.