POLİS VE BEKÇİ EĞİTİM SÜRELERİ DEĞİŞTİ

06 Şub 2020 |

POLİS VE BEKÇİ EĞİTİM SÜRELERİ DEĞİŞTİ

POMEM EĞİTİM SÜRESİ NEDİR, BEKÇİ EĞİTİM SÜRESİ NEDİR, POMEM ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK, BEKÇİLİK ŞARTLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bekçi ve polis alımında süreç ile ilgili değişiklik yapıldı. İlgili değişiklik hem bekçi hem de polis olmak isteyenleri kapsıyor. Buna göre ilgili değişiklik ile yeni uygulanacak olan sürece ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.


2017 yılından itibaren gerçekleştirilen bekçi alımında da polis alımında da süreç adaylar için sözlü, yazılı ve uygulama şeklinde devam etmekte. İşte bu noktada adaylar önce yazılı sonra spor ve sözlü mülakat aşamalarından geçirilmekle birlikte bu aşamaları başarılı şekilde geçen adaylar Polis Akademisi tarafından eğitime alınmaktaydı. Adaylar bu süreç boyunca 45 günlük eğitime tabi tutuluyordu. POMEM kapsamında ise adaylar 4 aylık eğitim görmekteydi fakat 24. Dönemden sonra ise adayların bu eğitim süresi 6 aya çıkarılmıştı.

 

EĞİTİM SÜRESİ DEĞİŞTİ

POMEM eğitiminin 24. DÖNEM POMEM  sonrası 6 aya çıkarılmasından sonra yeni gerçekleştirilen değişiklik ile birlikte bu eğitim süresi

8 aya çıkarıldı. Aslında eğitim süreleri eski haline geri getirliyor. 2016 sonrası hain darbe girişimi sonrası yapılan hızlı ve yğun alımların amacı; emniyet teşkilatından yapılan yüklü ihraçların yerine hızlı alımlarla eğitim süreleri kısaltılarak boşalan kadronun yerini doldurmaktı.


 Bekçi alımında ise 45 gün olan eğitim süresi 90 güne çıkarıldı. Yeni kanunda bekçilerin eğitimleri ile ilgili ise "Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademi Başkanlığınca 3 ay süreyle üst düzey eğitime tabi tutulur ve bu eğitimi başarıyla sonlandıranlar görev yapacakları illere gönderilirler" ifadeleri ile yapılan değişiklik açıklanmış oldu.


İlan gelmeden ben fiziki mülakata hazırlanmaya başlamak istiyorum diyorsan tüm sene açık olan kurslarımızdan bilgi alabilirsiniz.

POMEM BEKÇİ PARKURU KURSLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ