POMEM 22. Dönem polis alımı başvurusu için geri sayım başladı! POMEM ücreti nereye yatırılır?

10 Sep 2018 |

POMEM 22. Dönem polis alımı başvurusu için geri sayım başladı! POMEM ücreti nereye yatırılır?

2018 POMEM başvurusu yapmaya devam eden adaylar için vakit daralıyor. POMEM başvuruları 12 Mart tarihinde yapılmaya başlanmıştı.

2018 POMEM başvurusu yapmaya devam eden adaylar için vakit daralıyor. POMEM başvuruları 12 Mart tarihinde yapılmaya başlanmıştı. Sınava katılacak olan polis adayları 23 Mart akşamı saat 17:00'a kadar başvurularını yapmak zorunda. Peki, POMEM başvurusu nasıl yapılır?

ÖN LİSANS VE LİSANS POMEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖN Lisans ve Lisans alanında gerçekleştirileceği duyurulan 10 bin polis alımı başvurusu, E Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Müracaat için E Devlet kapısına giriş şifresini temin edecek olan gençler, daha sonrasında POMEM'in ön müracaat ücretini yatıracak. Bu aşamadan sonra başvurular temin edilen E Devlet şifresi ile kolayca gerçekleştirilebilecek. Eğer E Devlet şifresine sahipseniz ve ön müracaat ücretini yatırdıysanız lütfen başvurunuzu tamamlamak için aşağıdaki linke tıklayın.

Polis alımı başvurusu, 12-23 Mart tarihleri arasında E-Devlet kapısı aracılığıyla gerçekleştirilecek.

ÖN LİSANS SINAV BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ
LİSANS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖN BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILIYOR?

İnternet üzerinden ön müracaat yapan adaylar tarafından imtihan müracaat ücreti olan 100.00 TL (Yüz) 12 Mart 2018 saat 09:00'dan 23 Mart 2018 saat 17:00'a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA "22. Dönem POMEM Giriş Sınavı" isimli hesaba yatırılacaktır. 

Sadece Halkbank şubelerinden ve ATM'lerinden müracaat ücreti yatırılabilecektir. Halkbank'ın internet bankacılığından ve öbür bankaların, internet bankacılığı ve ATM'lerinden müracaat ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.)

Adaylardan müracaat esnasında istenen belgeler kapsamında "sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu" istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, "22.DÖNEM POMEM GİRİŞ SINAVI" için ücret yatırdıklarını belirterek imtihan ücretini yatırmalarını ve alınan dekontun şahsen müracaat evrak teslimi sırasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir. 

Emniyet teşkilatı personelinden şehit veya görev malulü olanların eş veya çocukları imtihan ücreti yatırmayacaktır.

SINAV YERLERİ İKAMETE GÖRE BELİRLENECEK

Adayların ikamet illerine göre belirlenecek imtihan merkezleri ve imtihan tarihleri kesinleşip internet üzerinden duyuru edildikten sonra değiştirilemez. Dolayısıyla adayların ön müracaatı sırasındaki MERNİS kayıtlarındaki ikamet adresleri dikkate alınarak imtihan merkezlerine planlamaları yapılacaktır. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen müracaat ve sınavlara katılamamaktan doğan mesuliyet adaylara aittir.