POMEM HAZIRLIK SÜRECİ ?

22 Oca 2019 |

POMEM HAZIRLIK SÜRECİ ?

POMEM HAZIRLIK SÜRECİNDE NE YAPMALIYIM. POMEM HAZIRLIK SÜRECİ NASIL İLERLER.

Pomem hazırlık süreci belki de bu sürecin en önemli kısmıdır. Çünkü bir çok aday polis olmak istiyor ama nasıl bir yol izlemeli bunu bilmiyor. Bu yazımda, siz değerli okuyucularıma pomem hazırlık süreciden bahsedeceğim.


POMEM HAZIRLIK sürecini anlatmaya başlamadan önce önemli olan bir kaç detaydan bahsedeceğim. Bu sürece girmek isteyen adaylar, Yönetmelikte belirlenen mezuniyet şartlarına sahip olmalı ve yönetmelikte belirlenen BOY KİLO şartlarını inceleyip hazırlıklarını buna göre yapsınlar.


POMEM alımları üç (3) aşamalı bir süreçten oluşur. Bunlardan ilki KPSS sınavından istenilen puanı almak.

LİSAN POMEM kpss baraj puanı altmış (60) puandır.
ÖNLİSANS POMEM kpss baraj puanı yetmiş (70) puandır.


KPSS puanın varsa Polis Akadamisi sitesinden pomem ilanı yayınlandığında, e-devlet şifrenle başvurunu yapabilirsin.
Asıl Pomem hazırlık süreci şimdi başlıyor. Neden böyle diyorum? Çünkü Pomem başvurunuzu yaptıktan sonraki süre hiç bir zaman belli değildir. süreç bazen hızlı işler bazen yavaş işler. Yani pomem ilanı gelir, aday başvurusunu yapar, sağlık ve spor mülakatı tarihi 1 ay sonra da olabilir 3 ay sonra da olabilir. Bir sonraki aşama olan sözlü mülakat, sağlık ve sporla aynı gün de yapılabilir. Farklı ileriki bir tarihte de yapılabilir.


Başvurusunu yapan aday sağlık ve spor mülakatına kadar olan süreçte, spor mülakatı için olan fiziki yeterlilik parkuruna çalışmaya başlamalıdır. Kimi aday bir haftada çözer parkuru ve tam puan veya tam puana yakın sürede tamamlayabilir. Kimi aday ise 3 ay çalışır ve tam puan süresinde tamamlayabilir. Bu tamamen kişinin fizyolojik ve anatomik özelikleri ile ilgili bir durumdur. Bu süreçte tabi ki fiziki yeterlilik parkurunu bu işi bilen kurslara giderek teknik kısmı öğrenmeniz lazım. Düzenli antremanla her aday tam puanı elde edebilir.

Başvuru ile mülakat arasındaki süreyi iyi değerlendirip uzayan süreci lehine çevirebilir, şehrinizde eğitim veren pomem kurslarını bularak buralarda parkur eğitimiz almaya başlayabilirsiniz. Parkur denemeleri videolarda basit görünebilir ama adaylar bu örnek videolardan önce defalarca deneme yaparak hazırlanmışlardır. 

ŞEHRİNİZDEKİ POMEM KURSLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ




Bayan adaylarda, 43 saniye 100 (yüz) tam puan verilir. 51.99 geçerli son saniyedir. 52 saniye elenme süresidir.
Erkek daylarda, 40 saniye 100 (yüz) tam puan verilir. 48.99 geçerli son saniyedir. 49 saniye elenme süresidir.




POMEM hazırlık sürecinde en son aşama sözlü mülakat aşamasıdır. bu aşama ile ilgili detaylı yazımıza alt tarafa bırakacağım linkten ulaşarak başarılı olabilirsiniz.