POMEM PARKUR ANTRENMAN SONRASI KAS AĞRILARI

17 Oct 2018 |

POMEM PARKUR ANTRENMAN SONRASI KAS AĞRILARI

POMEM PARKURUNDA İLK GÜN ANTREMANINDAN SONRA NEDEN KASLARIM AĞRIYOR ? Merhaba Arkadaşlar Bugün Ki Yazımda Size Spora Başlangıç Ağrılarından Bahsedeceğim. Dikkatli Okuyun;)

POMEM PARKURUNDA İLK GÜN ANTREMANINDAN SONRA NEDEN KASLARIM AĞRIYOR ?

Merhaba Arkadaşlar Bugün Ki Yazımda Size Spora Başlangıç Ağrılarından Bahsedeceğim. Hespini Okumadan Soru Sormayın Cevaplamam J

Pomem Parkuru İçin İlk Kez Spora Başlayacaksınız Ve Hemen Ertesi Gün Sizi Bekleyen Hamlık Ağrısı Ya Da Halk Arasında Et Kesiği Ağrılarınız Olacak. Bu Ağrıların Bilimsel Adı "Geç Gelen Kas Yorgunluğudur."

Bu Ağrıların En Farklı Tarafı İse O Güne Kadar Varlığından Haberdar Olmadığınız Bir Çok Kas Ve Kas Grubunuzu Hissetmeye Başlarsınız. :)

Pomem Parkur Çalışmalarınızdan Sonra 1-3 Gün Boyunca Bu Kas Ağrılarını Hissetmeniz Gayet Doğal. Vücudunuzu Çalıştırmak,  Kaslarınızı Geliştirme Sürecinin Bir Parçasıdır. Bu Ağrılar Spordan 8-24 Saat Arasında Başlar.  3 Güne Kadar Devam Edebilir. Hatta Artarak Devam Edebilir. 3. Günden Sonra Azalarak Yok Olur.

Bu Ağrıların Ana Sebebi Yıl Boyunca Yatıp  Yatıp, Sınava Yakın Tarihte Parkura Gidip Aniden Aşırı Yüklenme Yapmanızdan Kaynaklanmaktadır. Yani Spora Başlangıç Ağrısıdır Bunlar. Spora Başlayan Herkes Bu Ağrıları Az Yada Çok Çekecektir.

Pomem Parkur Çalışmalarında Medyana Gelen Aşırı Hamlık Ağrılarının Bir Sebebi De Acemi Antrenörler Yada Düzensiz Kurslardır.  Alanında Uzman Antrenörler Ve Kurslarla Çalışıp Sözlerini Dinleyip Yönlendirmelerine Uyduğunuz Zaman Bu Ağrıları Minimum Seviyede Yaşayacaksınız.

Gittiğiniz Kursta: Yeni Gelen Adaylara Hocaların Aşırı Yüklenmeleri Bu Ağrıların Maksimal Seviyede Olmasına Sebebiyet Vermektedir. Özellikle Yeni Başladığınızda Kendinizi Fazla Yormamanızı Tavsiye Ederim.

Aynı Şekildeistenilen Hareketlerin Yapılış Tekniklerine  Aşina Olmadan, Kondüsyonu Artmadan Nefesi Açılmadan Parkur Derecesine Girmek İsteyen Adaylarda Kendi Kendilerine Eziyet Etmektedir. Lütfen Hazır Olmadan Parkur Denemesi Almayınız. Sakatlıkların %90 I Hazır Olmadan Denemeye Giren Adaylarda Gerçekleşmektedir. İlk 3 Günü Adaptasyon Süreci Olarak Düşünün.

Pomem Parkuru Bana Göre Ağır Yapamıyorum Dememelisiniz.
 Vücudumuz Her Şeye Alışabilir Ve Gelişebilir. Bunun İçin Sadece Antrenmanları Aksatmadan Tekrarlamak Gerekiyor. Küçük Hamlık Ağrılarını Dert Etmeyin Sadece Devam Edin. Çünkü Bunlar En Fazla 2-3 Gün Sürecektir. Unutmayın Süreklilik Başarıyı Getirir.

 

POMEM PARKURU ÇALIŞTIKTAN SONRA HAMLIK AĞRILARIM VAR BUNUN İÇİN NELER YAPABİLİRİM ?

  1. Ağrı Olan Bölgeyi Açma Germe Hareketleri Yaparak Gerin Ve Rahatlatın.
  2. Çok Ağrım Var Spora Gidemem Deyip Yatarsanız,Hamlık Ağrılarını DahaUzun Süre Yaşarsınız. Vücudunuzu Çalıştırın. Mümkünse Ertesi Gün Ağrı Olan Kas Grubunu Zorlamadan Hafifçe Yine Çalıştırın. Örneğin Bacaklarınız Ağrıyorsa Yürüyüş Yapın Ama Kesinlikle Yaptığınız Sporu Aksatmayın. Çünkü Aynı Kas Grubunu Farklı Bir Şekilde Çalıştırarak Çok Daha İyi Hissedeceksiniz.
  3. Spor Sonrası İki Dakika Sıcak Suyun Altında Bekleyin, Devamında Otuz Saniye Soğuk Suyun Altında Bekleyin. Ağrı Olan Bölgeyi Soğuk Su Altında Ovarak Rahatlatın. Bunu Bir Kaç Kere Tekrarlayın.
  4. Masaj Yaptırabilirsiniz. Spordan Sonra 1-6 Saat İçerisinde Foam Roller Egzersizleri Yapabilirsiniz. Bu Egzersizler Sizi Çok Rahatlatacaktır.
  5. Spora Başlarken Ve Bitirirken Çok İyi Isınma Ve Soğuma Yapmalısınız. 
  6. Gece Yatarken Kas Gevşetici İçiniz. Lütfen Antrenman Öncesi Kas Gevşetici İçmeyin Yumuşayan Kaslar Yırtılmaya Daha Meyilli Olacaktır.

    YAZAN: TUĞBA KOÇ
    (ELİT AKADEMİ ANTRENÖRÜ)


DİĞER MAKALELERİMİZ:

POMEM NEDİR ?

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI 

POMEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 

POMEM PARKUR VİDEOLARI

POMEM PARKUR HAZIRLIK KURSLARI

POMEM FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU 

POMEM MÜLAKAT SORULARI

POMEM ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

POMEM SÖZLÜ MÜLATAT SINAVI NEDİR ?

ÖN LİSANS MEZUNLARI NASIL POLİS OLURLAR

POMEM SAĞLIK ŞARTLARI

POMEM BOY KİTLE İNDEKSİ

POMEM SONUÇ HESAPLAMA MODÜLÜ