POMEM SINAV SÜRECİNİN UZAMASI / ARTILARI(+), EKSİLERİ (-) ve SONUÇLARI

31 Jan 2021 |

POMEM SINAV SÜRECİNİN UZAMASI / ARTILARI(+), EKSİLERİ (-) ve SONUÇLARI

MERHABA POMEM ADAYLARI: Bildiğiniz üzere Ön Sağlık Elemesi 15 şubat'ta başlayacak! Başvuru sayısı fazla olduğundan ve pandemi sürecinden dolayı kısa sürede bitmesi beklenmiyor. Herkesin ön sağlık sınavına girmesi, yani bu sürecin bitmesi ortalama 1 ay sürer. Sizin ön sağlık kontrol gününüz 15 şubat'ta da olabilir, 15 Mart da olabilir.

 

POMEM SINAV SÜRECİNİN UZAMASI / ARTILARI(+), EKSİLERİ (-) ve SONUÇLARI

 

MERHABA POMEM ADAYLARI:

Bildiğiniz üzere Ön Sağlık Elemesi 15 şubat'ta başlayacak!

Başvuru sayısı fazla olduğundan ve pandemi sürecinden dolayı kısa sürede bitmesi beklenmiyor.

 

Herkesin ön sağlık sınavına girmesi, yani bu sürecin bitmesi ortalama 1 ay sürer.

Sizin ön sağlık kontrol gününüz 15 şubat'ta da olabilir, 15 Mart da olabilir.

 

Peki Hazırlık Sürecinin Uzun Olmasının Sonuçları Nelerdir? Analizlerimi Sizlerle Paylaşıyorum:

 

1- HEDEFLER

Sürecin uzaması demek, hedefiniz olan parkur derecesine ulaşmanızı kolaylaştırır. Antrenman gün sayınız ne kadar fazla ise performansınız o derece yüksek olacaktır.

Örnek: 1 ay çalışma ile 43-44 saniyelerde olan bir erkek adayın ya da 1 ay çalışma ile 47-48 saniyelerde olan bir kadın adayın önümüzdeki süreçte Tam Puan Seviyesine gelmesi olağan bir hedef haline gelir.

 

Parkurda tam ya da tama yakın derece yapan adaylar: 21 gün antrenman yapmamak performansınızı ortalama %80 düşürür. Tekrar üst düzey performansınıza ulaşmanız çok zaman alabilir. Süreç uzuyor diye modunuz düşmensin. Antrenmanlarınıza düzenli disiplinli bir şekilde devam edip mevcut performansınızı korumanız ve yavaş yavaş geliştirmeniz TAVSİYEMDİR.

 

2- KARARLILIK

Süreç uzadıkça sıkılan, bunalan, vazgeçen aday sayısı artacağından yoluna devam edip çalışmalarına Kararlılıkla devam eden adayların daha iyi performansa ulaşması rakipleri ile arasındaki fark açacaktır.

Gerçekten Bu Mesleği İsteyip, Yılmadan Emek Harcayan Aday, Hedefine Ulaşacaktır.

 

3-SAKATLIK

Parkurda sakatlık geçiren adayların dinlenmesi ve toparlanması için yeterli süre olduğundan moral bozmadan, gerekli dinlenmeyi yapıp sağlığına kavuşarak eski performansına kısa sürede ulaşıp performansını ileri seviyelere çıkarma şansı olacaktır.

 

4- GEÇ KALANLAR

Sürecin uzaması parkura yeni başlayıp 51-65 saniyelerde olan adayların düzenli bir çalışma süreci ile parkuru geçecek performansa ulaşması için yeterli zamanı olması demektir.

 

5- REKABET

Sürecin uzaması demek, parkuru geçen aday sayısının yüzdelik olarak bir önceki döneme göre daha fazla olacağına sebebiyet verir.

Örn: geçen dönem aynı sınav sisteminde adayların %20'si parkuru geçtiyse bu dönem %25 olabilir. Bu durumda rekabeti artırır.

 

6- SIRALAMA - PUANLAMA

Parkuru geçen aday sayısının fazla olması, alınan her bir puanın önemini daha da yükseltir. 1 saniye daha iyi derece çıkarmak çok daha fazla adayın sıralamada önüne geçeceğiniz anlamına gelir.

 

Örnek: Önceki dönemde 1 sn. daha iyi derece yaparak 1.000 kişinin önüne geçtiyseniz bu dönem 1 sn. daha iyi yaparak 2.000 kişinin önüne geçebileceğiniz anlamına gelir.

 

Parkuru Geçen Aday sayısının fazla olması yerleştirme puanlarınızın da birbirine yakın olması, kazanma puanı aralığı diliminde daha çok aday olacağı anlamına gelir.

 

ÖMER ÖZEN
(Hareket ve Antrenman Bilimi Uzmanı)
ELİT AKADEMİ

https://www.instagram.com/omerozen.34/

 

 

PARKUR SAKATLANMALARI - KAVAL KEMİĞİ AĞRISI- SIÇRAMA TAHTASIMAKALEMİZİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

(Paylaşımlarımızdan Anında Haberdar Olmak İçin Web Sitesi Bildirimlerini Kabul Ediniz.)