POMEM YAŞ ŞARTINDA YENİ DÜZENLEME

19 Oca 2019 |

POMEM YAŞ ŞARTINDA YENİ DÜZENLEME

pomem yaş şartı hakkında her şey. pomem yaş şartı 32 oluyor. pomem yaş şartı değişiyor.

POMEM YAŞ ŞARTINDA YENİ DÜZENLEME

Pomem yaş şartında adım adım düzenlemeler geliyor.


Aylardır polis adaylarının pomem yaş mücadelesi verdiğini artık herkes biliyor. Peki yapılan düzenleme talepleri ne kadar karşıladı?


2015 yılında yönetmelikte yapılan düzenleme ile 31 Aralık ibaresinin eklenmesi ile 30 sınır olan yaş şartı bir çok adayı o tarihten itibaren mağdur etmiş. Mağdurlar Türkiye'nin bir çok farklı yerinden ortak bir telap altında bir araya geldiler. Sosyal medyadan taleplerini dile getiren adaylar, 2015 sonrası 28 yaşındayken akademi tarafından 30 yaşında kabul edildikleri için sınava başvuru yapamadılar. 2015 deki bu düzenlemeden sonra yapılan alımlar hesaplandığında o tarihten itibaren mağdurların yaşı 32 ye ulaştı. Ama onlar bu mesleğe olan aşklarından vazgeçmediler. Sosyal medya plartformlarında bir araya gelerek mağduriyetlerini dile getirdiler.
Aday olmak isteyen bu genlerin talebi;


"1 Ocak 1986 ve sonrası doğmuş olmak, 32 yaşını aşmamış olmak" şeklindedir.

19 Ocak 2019 RESMİ GAZETE'de yayınlanan düzenleme;

19 Ocak 2019 tarihinde Resmi Gazete de Pomem yönetmeliğinde düzenleme yapıldığı duyuruldu. Peki bu düzenleme nedir? Pomem yaş şartının düzenlenmesi için yıllardır mücadele verenlerin talepleri ne kadar karşılandı?

YÖNETMELİK
İçişleri Bakanlığından:
POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ GİRİŞ YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 - 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "31 Aralık" ibaresi "1 Ocak" olarak değiştirilmiştir.

UMUDUNU KAYBETME!!!

Karayolları Trafik Kanunu ile POMEM YÖNETMELİĞİNE dair yukarıdaki tutanakta madde 2 de gösterildiği gibi bir düzenleme geçtiğimiz aylarda yapılmıştı.

Yaş mağduru adayların talebi 32 yaşı aşmamaktı. ilk adım "1 Ocak" düzenlenmesi ile aşmamış olmak kısmı yerine getirilmiştir. Karayolları Trafik Kanunu ile yapılan düzenlemede, belirlenecek yaş şartının İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek bir sınırla yönetmelikte düzenleme yapılabilmesinin önü açılmıştı. Umudumuz Bakan Soylu'dan gelecek 32 yaş müjdesi diyen adaylar 24. dönem pomem ilanı gelmeden talep ettikleri 32 yaşın yapılmasını rica ediyorlar.



Yaş sınırı belirlenmeden sadece "31 Aralık" detayı "1 Ocak" olarak düzenlenmiş. Bundan sonra adaylar 28 yaşındayken 30 yaşında kabul edilmeyecektir. 1990 doğumlu adaylar 2019 yılında sınava giremeyecekti 31 Aralık detaylı eşki yaş şartına göre. Yapılan düzenleme ile 1 Ocak 30 yaş olarak kalırsa, sınav olma hakları yeniden doğacaktır.
Peki bunca yıldır hayali olan mesleğe 31 aralık hatası yüzünden veda edenlerin hakları ne olacak? Değerli evlet büyüklerimizden geçmişe yönelik, bir kereye bile mahsus olsa bir düzeleme talep ediliyor.


En yakın doğum tarihi 1989 olan adaylar, ocak düzenlemesi baştan yapılmadığı için 30 yaşında olmamalarına rağmen 2018 yılı içerisinde 22. dönem Pomem ve 23. Dönem pomem alımlarına başvuru yapamadılar.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem polis ve asker olmak isteyen vatandaşların mağduriyetleri TBMM'ye taşıyarak örnek davranış sergiliyor.




MHP'li Arzu Erdem "POMEM ve PÖH ALIMLARINDA Lise Mezunu alımının yapılmasını sağladık, 1 Ocak Engelini aştık, Askerlik Şartını kaldırdık, Kız alımını ve Hepatit B Taşıyıcılarının alımını BAŞARDIK.! Şimdi sırada YAŞIN 32'Ye YÜKSELTİLMESİ VAR. Bu konuda da çalışmalarımız sürecektir. POMEM yaşı 32 olacak" ifadelerine yer verdiği bir paylaşımda bulundu.

Arzu Erdem'in bu paylaşımı POMEM yaş şartına takılan, polis olma hayaliyle yaşayan onbinlerce gence umut oldu diyebiliriz.

İşte Arzu Erdem'in o paylaşımı;


Adaylar, MHP İstanbul Milletvekili ARZU ERDEM'den mücadelelerine verdiği destekten vazgeçmemesini istiyorlar.



Türkiye Gençlik Konseyi Başkanı Kasım Bağdu ise bu süreçte gençlerden desteğini esirgemeyen diğer bir isimdi. gençler kendilerine teşekkürü borç biliyor. Mücadelelerine verdikleri desteğe devam etmelerini rica ediyorlar.


Yaş mağduru adaylar instagram @turkpolisi sayfasına desteklerinden ötürü teşekkür ediyor. binler mağdurun seslerini duyurabilmeleri için desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen sayfa yönetimi devam eden mücadelelerinde yanlarında durmaya devam edeceğine inandıklarını söyledidler.

Mağdurlar 31 Aralık detayının adayların yaş hesaplamasında ortaya çıkartığı problemi gereken yerlere duyurmuşlar. Fakat yapılan şuan ki düzenleme ile onların emeği yok sayılmıştır.
Bizler sayfa yönetimi olarak devlet büyüklerimizin gençlerin bu taleplerine karşılık vereceğine inanıyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyet'inin Başkanı, gençleri sever ve onların bu talepleirinin karşılık bulması noktasında gerekli düzenlemenin yapılmasını sağlayacaktır.



Sayfa yönetimi olarak bizler bu haklı mücadelenin kazanılacağına inanıyoruz. Devletimiz sizleri görmezden gelmeyecektir. süreci takipte kalın ilan gelmeden bir düzenleme ile yaş yükseltilebilir. Bizi takipte kalın, sizler için gelişmeleri yakından takip ediyoruz.