YKS-TYT-AYT PUAN HESAPLAMA 2022

18 Haz 2022 | PMYO

YKS-TYT-AYT PUAN HESAPLAMA 2022

2022 TYT-YKS-AYT Puan Hesaplama Modülü. 2022 Sınav Sistemine Birebir Uyumlu. Standart sapmasız Puanlar Verilir. Ortalama değerlere göre +-3 değişebilir.

Bugün Gerçekleştirilecek Olan TYT sınavında, Polis Olmayı Düşünen-Hayal Eden Tüm PMYO Adaylarına Başarılar Dileriz.

tahmini netlerinizi aşağıdaki modülden hesaplayabilirsiniz..


Yks puan hesaplama işlemi hem sınavlardaki netler hem de diploma puanı eklenmesi ile gerçekleştirilir.(obp)

Sınav Puanı hesaplamasında sınava giren öğrencilerin doğru ve yanlış sayıları belirlenir. Kural gereği 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için doğru sayısından yanlış sayısının 1/4'ü çıkarılır her ders için böylelikle ayrı net hesaplanır.


Alan Yeterlilik Testi (AYT) 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler I, 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 sosyal Bilimler II sorularını içerir. AYT sınavının genel sınava olan etkisi ise %60'dır.

 

4 bölümden oluşur Türkçe ve Temel Matematik bölümlerinde 40 Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri bölümlerinde 20 soru, toplamda 120 sorunun bulunur.
Tyt Puan hesaplama test bölümünde yapılan netler ile gerçekleştirilir.  Yapılan her 4 yanlış soru 1 doğru siler ve net dediğimiz hesaba ulaşılır.
Tyt puan hesaplamasında yapılan netler, kullanılan katsayılar ve özel formüller kullanılarak hesaplama işlemi gerçekleştirilir.  Obp eklenmeden çıkan sonuca Tyt Ham Puanı denir.

 

Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 1 net ortalama 3 puan getirir.

TYT Türkçe 1 net için 3,20 puan getirirken

TYT sosyal bilimler 3,03 puan getirir.

TYT temel matematik 1 net için 3,72 puan getirirken

TYT fen bilimleri 3,49 puan getirir. 


YKS-TYT-AYT PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ..