2023 PMYO BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

09 Mar 2023 | PMYO

2023 PMYO BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2023 Yılı PMYO Polis alımı için YKS Başvuruları Başladı.

2023 Yılı PMYO Polis Alımı İçin Süreç Başladı

ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumlar Sınavı için başvuru kılavuzu yayımlandı. YKS sınavına başvurular 8-23 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 2023 yılı PMYO katılacak adayların YKS başvurularında bulunmaları gereklidir. YKS başvuru kılavuzu ve başvuru ekranına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

https://ais.osym.gov.tr

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu

2500 Polis Alımı Bekleniyor

YKS sonuçlarından sonra adaylar Polis Akademisinden gelecek duyuru ile PMYO başvurusunda bulunabilecekler. Bu kapsamda her yıl 2500 civarında Polis Memuru adayı alımı yapılıyor. Polis Akademisinden gelecek kesin kontenjan bilgisi ile sayı belli olacak. Ancak her yıl;

  • 2000 Erkek Polis Adayı,
  • 500 kadın Polis Adayı,

alımı yapılmaktadır.

PMYO Başvuru Şartları Nedir

Lise Mezunu polis alımı kapsamında adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından EGM belirttiği sağlık şartlarını sağlıyor olmak,  Silah taşımasına veya Silahlı görev yapmasına engel bir durumu olmamak, Alkol Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebi ile tedavi görmemiş olmak, Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak" şartları aranacak.

 

PMYO Giriş Puanı Kaçtır?

  • ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.
  • Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80’i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.

Not: Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarını ifade ederPolis olma şartları şehit ve gazi yakınları için normal vatandaşa göre farklı düzenlenmiştir.