21. Dönem POMEM Başvuru Sayısı - POMEM'e Kaç Kişi Başvurdu

09 Eyl 2018 |

21. Dönem POMEM Başvuru Sayısı - POMEM'e Kaç Kişi Başvurdu

21. dönem POMEM sınav tarihleri açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 27 Ekim 2017 Cuma günü yayınlanan duyuru

21. dönem POMEM sınav tarihleri açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 27 Ekim 2017 Cuma günü yayınlanan duyuru ile 21. dönem POMEM 13 bin polis alımı kapsamında başvuru sonuçları ile sınav tarihlerinin açıklandığı belirtildi. Adaylar şimdi POMEM başvuru sayısını merak ediyor. 21. dönem POMEM başvuru sayısı kaç oldu?

Başvuru sayısı bilindiği üzere Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi olarak açıklanmıyor. Ancak Akademi ve Bakanlık yetkililerince bu bilgi zaman zaman veriliyor. Örneğin 10 bin özel harekat polisi alımına 258 bin başvuru olduğu EGM tarafından sosyal medyadan duyurulmuştu.

Sınavlara kaç kişi çağrılıyor?

PAEM komiser yardımcısı polis alımlarında, yapılacak alım sayısının 10 katı kadar aday sınava çağrılıyor. Ancak POMEM'de böyle bir sınırlama bulunmuyor. Başvuru şartlarını sağlayan tüm adaylar sınav aşamasına çağrılıyor.

Son olarak 20. dönem POMEM başvurularının bitmesine birkaç gün kala İçişleri Bakanı Soylu, başvuru sayısının 14.500 olduğunu ifade etmişti. Ancak 21. dönemde önlisans mezunlarının da başvuruları alındığı için bu sayının oldukça yüksek olması bekleniyordu.

21. dönem POMEM başvuru sayısı kaç oldu?

10 bin lisans mezunu ve 1800 önlisans mezunu erkek polis alımına 43 bini aşkın başvuru geldi. 1000 lisans mezunu ve 200 önlisans mezunu kadın polis alımı için ise 23 bin dolaylarında başvuru alındı. Bu şekilde toplam başvuru sayısı 67 bin oldu. Önlisans mezunu alımın başvuru sayısını ciddi anlamda artırdığı düşünülüyor.