21. Dönem POMEM Polis Memuru Alımı Mülakat Sınavı Soruları

10 Eyl 2018 |

21. Dönem POMEM Polis Memuru Alımı Mülakat Sınavı Soruları

Emniyet Umumi Müdürlüğü EGM bünyesinde 13 bin polis alımı kapsamında 21. devre POMEM için mülakat tarihlerinin belli olmasından sonra adaylar sorulara odaklandı.

Emniyet Umumi Müdürlüğü EGM bünyesinde 13 bin polis alımı kapsamında 21. devre POMEM için mülakat tarihlerinin belli olmasından sonra adaylar sorulara odaklandı. Daha evvel de mülakat soruları ile ilgili siz kıymetli takipçilerimizi her mülakat döneminde bilgilendirmiştik.

21. devre POMEM polis alımları 3 aşamada yapılmaktadır. Polis alımlarında 2 aşama tamamlandı. Öncelikle ön sıhhat muayenesinden geçen adaylar evrak teslimini de gerçekleştirerek fiziki yeterlilik testinden geçtiler. parkuru geçenler mülakata katılmaya hak kazandı.

Son aşama olan mülakat sınavlarının da tamamlanmasının ardından 11 bin lisans mezunu polis memuru ile 2 bin önlisans mezunu polis memuru göreve başlayacak. Bu kapsamda adaylar için en mühim aşamalardan olan mülakat öncesinde aşağıdaki bağlantıda yer saha mülakat sorularını inceleyerek daha önceki adayların tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.

Mülakatta dikkat edilmesi gereken mühim hususlar; Öncelikle mülakatta adayın sakin olması fazla önemli. Heyecan ve korkularınızdan arınmış olarak rahat bir şekilde sınavın yapılacağı alana girmeniz gerekiyor. Çünkü polis adayı olarak sizden cesaretinize ve heyecanınıza bakacaklar. İçeri ilk girişte sadece kafa selamı ile giriş yapmanız faydanıza olacaktır.

21. DÖNEM POMEM 13 BİN POLİS MEMURU ALIMI MÜLAKAT TARİHLERİ AÇIKLANDI

Karşınızdaki görevlilere efendim şeklinde hitap ediniz. Kıyafet seçimi olarak da resmi kıyafet mecburi olmasa da şık duracaktır. Bilmediğiniz soru olursa diğer soru çekmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Kendinize güvenin ama fazla da fazla kendinizi bırakmayın.

Karşınızdakiler gayet kibar bir şekilde sizi karşılayarak köşeye sıkıştırmadan sohbet havasında size sorular yöneltebilirler. Karşı yan ne kadar rahat olursa olsun ciddiyetinizi ve güveninizi koruyunuz. İlk izlenim ve mülakattaki sakin ve kuvvetli tavrınız fazla önemlidir.

Mülakatta ne çeşit sorular sorulmaktadır? Daha evvel mülakat sınavlarına giren polis memuru adaylarından edinilen bilgiler ışığında derlediğimiz mülakat sınavı soruları aşağıdaki bağlantıdan ve resimlerden indiriniz. Sorular sizlere düşünce verecektir.

Polis alımları mülakat sınavlarında sadece umumi kültür değil bunun yanı dizi güncel, siyasi bilgiler, Türkiye'nin jeopolitik öneminden yakın tarih, coğrafya vb. tarzda birçok mevzu, bahis olabilecektir. Mülakat soru örnekleri için TIKLAYINIZ.

POLİS MESLEK YÜKSEK OKULLARI GİRİŞ YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ