Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

21 Jan 2020 |

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

BAYAN PÖH ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ERKEK PÖH ALIMI OLACAK MI? PÖH Alım Şartları Nedir ?

Mülakat sonucunuzu beklerken ömrünüzden ömür gidiyor değil mi?  Bu süreci sadece bunu bekleyerek geçirmek sizleri daha çok strese sokacaktır unutmayın. Her telefonu elinize aldığınızda www.pa.edu.tr duyurular kısmını açıp "acaba açıklandı mı" diye bakıyorsunuz. bir de polis akademisinde amcası dayısı komşu oğlu olanların sosyal medyada şu gün şu saat açıklanacak diye yazmaları. Biliyoruz ki Polis Akademisinin internet sayfasında yapılan her yeni duyuruyu mülakat sonucu sanıyorsunuz. Lakin biraz sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Resmi sitede sonucunuz yayınlanmadan bu bilgiyi içeriden talep etmek ve bu bilgiyi çıkarmak kadar suçtur unutmayın. 

 

Sadece bekleyin, siz de herkesle birlikte öğreneceksiniz. Unutmayın akademide orada burada birileri size bilgiyi önceden ulaştırabilir. Polis Akademisi gibi bir kurum ortaya çıkmasını istemediği hiçbir bilgiyi kimseyle paylaşmaz. Eğer sonuç açıklama tarihi ya da yapılan değişiklikler akademinin resmi sitesinde yayınlanmadan oradan çıkıyorsa, emin olabilirsiniz akademi kendi bünyesindeki haberi sızdıran çaycısı mı? camdaki güvercini mi? bulur. Bu akademiden bilgi sızdırma işi muhbirlik kabaca köstebekliktir. 

 

Unutmayın talip olduğunuz meslek sabır işidir.

 

"Acele bir ağaçtır. Meyvesi pişmanlıktır." Sözünün bu süreçte kulaklarınıza küpe olması ümidiyle.

 

Sonuçlar resmi sitede açıklanır açıklanmaz sizlerle paylaşacağız.

26. DÖNEM POMEM SONUÇLARI HAKKINDA

26. Dönem olarak lisans mezunu 5 bin 40 erkek, 560 kadın, önlisans mezunu bin 260 erkek, 140 kadın aday olmak üzere toplam 7 bin POMEM polis alımı için yapılan mülakatların ardından süreç devam ediyor. POMEM için Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi sitesine başvuru yapanların heyecanla 26. dönem POMEM mülakat sonuçlarını bekleniyor. Sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacak.
 
26. DÖNEM POMEM SONUÇLARI NE ZAMAN?

 POMEM sonuçları için tarih henüz netleşmedi. Sınav sonuçları sınav işlemleri sona erdikten sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulmaktakdır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.





 

 

DIŞ KAYNAKTAN TEMİNİ YAPILAN 500 KADIN PÖH ADAYI

500 Kadın PÖH alım sınavları Eylül ayında yapılmasının ardından adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla beklemektedir. Sonuçlarının yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

 

Geçtiğimiz ağustos ayında Resmi Gazete'de yayınlanan ve ardından Polis Akademisi tarafından ilanı açıklanan 500 kadın PÖH alımında adaylar başvurularını 17 ile 27 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Bu noktada adayların sonuçların açıklanmasına yönelik meraklı bekleyişleri sürerken sonuçların ise yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

 


PÖH Alım Şartları Nedir ?

 

PÖH alım ilanında adaylardan istenen şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, ÖSYM tarafından yapılan ilgili yıl KPSS sınavından en az 65 puan almış olmak, 18 yaşından büyük ve 28 yaşını aşmamış olmak, 162 cm'den kısa olmamak, beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, silah taşımaya elverişli olmak, ilgili kanun gereği belirtilen suçlar kapsamında hüküm giymemiş olmak, siyasi parti üyeliği bulunmamak, güvenlik soruşturması temiz çıkmak şartları aranmaktadır.


 

 PÖH MÜLAKAT AŞAMALARI NASIL OLUR?


 

Adaylar Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere  önce önsağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve  sözlü mülakat sınavı yapılacaktır.Hakkında "Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere Polis Meslek Eğitim MerkeziÖğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisihttps://www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulmaktadır.