Önlisans Mezunu Polis Olmak İsteyenler için fırsat olabilir!

09 Eyl 2018 |

Önlisans Mezunu Polis Olmak İsteyenler için fırsat olabilir!

Ülkemiz de polis olmak isteyenler PMYO, POMEM PAEM gibi okullar aracılığı ile polis olması mümkündür.

Ülkemiz de polis olmak isteyenler PMYO, POMEM PAEM gibi okullar aracılığı ile polis olması mümkündür. Fakat tüm eğitim kurumlarının giriş koşulları vardır. Önlisans mezunu adaylar gerekli koşulları yerine getirerek Yükseköğretime Geçiş Sınavından belirlenmiş olan 260 - 270 baraj puanını geçerek Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) aracılığı ile polis olabilir.

POMEM ya da PAEM üzerinden polis olmak isteyen adaylar ise dört yıllık lisans mezunu olması gerekmektedir. Geçtiğimiz 20. dönem POMEM 10 bin polis alımında lisans mezunları ilana  yeterli ilgiyi göstermedi ve istenilen başvuru sayısına ulaşılamadı. Aranacak şartlarda düzenlemeler yapılacağı belirtildi. Buna göre önlisans mezunlarına POMEM kapısı açılabilir.

ÖNLİSANS MEZUNLARINA POMEM KAPISI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya önlisans mezunlarının POMEM üzerinde polis olmak istediği sorusu yöneltildiğinde Bakan Süleyman Soylu önlisans mezunlarının haklı olduğunu belirterek önümüzde ki alımlarda gerekli düzenlemelerin yapılabileceğini belirtmişti.

LİSANS MEZUNLARI İLGİ GÖSTERMEDİ!

20. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 10 bin kişilik polis alımına lisans mezunları beklenen ölçüde ilgi göstermedi. Bakan Süleyman Soylu gerekli talimatları verdiğini duyurmuştu. Bundan sonra ki POMEM polis alımlarında da lisans mezunlarının yeterli düzeyde başvuru yapmayacağı düşünülürse önlisans mezunlarına POMEM kapısı açılabilir. Böyle bir düzenleme yapılırsa POMEM için önlisans ve lisans mezunu alımı yapılırken PMYO için ise başvurular sadece lise mezunları arasından alınabilir.