Polis adaylarının eğitimi başladı

10 Eyl 2018 |

Polis adaylarının eğitimi başladı

YOZGAT Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 20'inci devre eğitim-öğretim yılı açılışı, okulun spor salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 20'inci devre eğitim-öğretim yılı açılışı, okulun spor salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 

620 erkek, 400 bayan olmak üzere yekün bin 20 öğrencinin eğitime alındı. Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu,"Yozgat Polis Okulu, 1997 yılından bu yana güvenlik teşkilatına Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına bağlı, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanan, tek ulus tek devlet tek bayrak şuuruyla yetişen gücünü kanunlardan saha gözünü kırpmadan ülkesi için bayrağı için canını veren kahraman Türk polisleri yetiştirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece bu devam edecektir" dedi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ise, "Eğitim süreci içerisinde hayata yeni başlıyorsunuz. Hepiniz üniversite mezunusunuz. Buda memleket için mühim bir kazanımdır. Üniversite mezunları bizim ülkemizin mühim bir gücüdür. Halkla surat yüze istikbal devletin koruyucu yüzünü gösterecek. Kanunların hakimiyetini sağlayacak. Bunların eğitimli bir kuşak tarafından yapılması Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği ile alakadır. Burada alacağınız eğitim fazla önemli. Hocalarımız polislik ile alakalı bilgileri size öğretecek" şeklinde konuştu.

Yaşadığımız coğrafyanın zor ve çetin bir coğrafya olduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, "Burada bir ve beraber yaşamanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla polis adaylarımız bu milleti yaşatmaya, ayakta tutmaya namzet kişilerdir, hususi seçilmiş insanlardır. Bu bilinçle bu anlayışla eğitimlerini tamamlayacaklarından, vatanımıza, milletimize hayırlı hizmetler yapacaklarından eminim. Ülkemizde en mühim birimlerden bir tanesinin güvenlik birimidir. Bunların eğitimi bilhassa ehemmiyet arz eder. Buradaki bir zafiyet 15 Temmuzda gördüğümüz gibi bütün ülkeyi nüzul etmeye yeter. O maksatla biz devletin bütün birimlerinde bu konuda hassasiyetle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Burada polis olacak arkadaşlarımızın da vatanına milletine bayrağına sahip çıkan bireyler olarak yetişmeleri için lüzumlu gayreti göstereceğizö ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, öğrencilere ilk dersi verdi. Daha sonra kurban kesimiyle beraber katılımcılara aş ikramında bulunuldu. Programa Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Güvenlik Müdürü Seçkin Çengeloğlu, kuruluş müdürleri ve fazla sayıda talebe katıldı.