Renk Körlüğü Hastalığı Olanlar Polis Olabilir mi?

09 Eyl 2018 |

Renk Körlüğü Hastalığı Olanlar Polis Olabilir mi?

Emniyet teşkilatı içinde bulunan rütbesiz kolluk kuvvetlerine Polis memurları denir.

Emniyet teşkilatı içinde bulunan rütbesiz kolluk kuvvetlerine Polis memurları denir. Ülkemizde Polis memuru olabilmek için iki yol bulunmaktadır. Lise mezunları için Polis Meslek Yüksek Okulu(PMYO)'ndan mezun olmak, üniversite mezunlarının ise Polis Okulu Mesleki Eğitim Merkezi(POMEM)'nde eğitimden geçmeleri gerekmektedir.

Toplumumuzda saygın bir yeri olan polislik mesleğini yapabilmek için polis memuru adaylarının bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. Polis okulu mezunu olan adaylar için hiçbir sınav yükümlülüğü bulunmazken, polis okulu mezunu olmayan adayların KPSS'ye girmeleri ve özellikle bazı fiziksel yeterlilik testlerinden başarı ile geçmeleri gerekmektedir.

Polis olma şartları arasında; sağlık açısından gerekli şartları yerine getirmeleri ve herhangi bir engellerinin bulunmaması yer almaktadır. Polis okullarına alınacak öğrencilerin gerekli sağlık şartları araştırılırken göz hastalıkları ile ilgili ayrıntılı bir muayene yapılmaktadır.

Renk körleri polis olabilir mi? Polis adaylarının merak ettiği konulardan biride renk körlüğü rahatsızlığının polis memurluğuna başvuruda engel olup olmayacağıdır. Polis okullarına öğrenci seçimlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği dikkate alınır. Maalesef bu yönetmelikte "İshiara kitabı ile yapılan muayenede renk körlüğü bulunmayacaktır" maddesi yer almaktadır.

21. DÖNEM POMEM 13 BİN POLİS MEMURU ALIMI MÜLAKAT SINAV YERİ VE TARİHLERİ AÇIKLANDI